El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu es queda sense Cavalcada de Reis

Cultura

Nadal sense Cavalcada. Segons han confirmat fonts relacionades amb l’organització a L’Exprés de Sant Andreu, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit vetar totes les iniciatives que les entitats havien proposat per apropar a Ses Majestats d’Orient als carrers i places de Sant Andreu de Palomar i La Sagrera. “El PROCICAT va marcar unes línies que aconseguíem acomplir amb la nostra proposta i que altres pobles de Catalunya tiraran endavant, però l’Ajuntament de Barcelona les va endurir i ens va dir que no podíem organitzar res“, expliquen les mateixes fonts.

Banner Ajuntament 300x250
 

L’única Cavalcada adaptada que han permès els responsables de la plaça Sant Jaume serà la que es retransmetrà per televisió des del Parc del Fòrum. En paral·lel, durant els dies previs bona part dels barris del Districte de Sant Andreu comptaran amb un espai habilitat on els més petits de cada casa podran dur la carta als Reis d’Orient en persona. Un fet, però, que no es produirà a Sant Andreu de Palomar, ja que al nucli urbà només s’ha permès la instal·lació de la Haima Reial a la plaça del Comerç.

Aquest espai, d’aforament controlat i limitat a una bombolla familiar (màxim sis persones), s’ha pogut tirar endavant gràcies a la implicació de la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar i de L’Eix Comercial, amb el suport dels tècnics del Districte de Sant Andreu. A diferència d’altres edicions, enguany la Haima romandrà oberta un dia més del que era tradicional (fins al dia 5 de gener) i comptarà amb tres bústies per tal que les cartes siguin entregades al Rei preferit de cada casa. A més, els visitants també podran veure en una pantalla el missatge que els han enregistrat Ses Majestats d’Orient.

El Rei Melcior rep els darrers retocs abans de la Cavalcada de 2020 // DGM

En cas de no poder visitar la Haima, les famílies andreuenques també poden deixar la carta a les bústies que s’han habilitat en els comerços associats de Sant Andreu i La Sagrera, o bé enviar-la per correu electrònic a reismagsorient@festessantandreu.cat. En cas d’escollir aquesta darrera opció, els més petits rebran una sorpresa a les seves bústies electròniques.

Pel que fa al concurs públic que l’Ajuntament va posar en marxa amb l’objectiu d’adjudicar les tasques de suport tècnic i dinamització artística de la Cavalcada, aquest ha quedat anul·lat amb data de 27 de novembre. Motiu pel qual, la partida de 42.000 euros que estava previst destinar a l’esdeveniment tornarà a les arques públiques.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt