El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La COVID-19 no atura la licitació de la Cavalcada de Reis

Economia

L’Ajuntament de Barcelona sembla no tenir intencions de confinar als Reis Mags d’Orient i ja ha tret a licitació l’organització de la Cavalcada de Sant Andreu. Segons ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu, el consistori ha preparat una partida de 34.759,20 euros (sense IVA) i té previst tancar la recepció d’ofertes per desenvolupar l’esdeveniment dimecres vinent. El mateix plec de condicions especifica, fins i tot, l’hora i el lloc on començarà el seguici.

 

Mentre que aquest diumenge la consellera del Departament de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha declarat a RAC1 que les cavalcades “no podran ser com sempre” i que buscaran “la manera de no quedar-nos en res” per “no trencar les il·lusions” dels nens, des de l’Ajuntament de Barcelona s’han guardat un as a la màniga. La setantena de pàgines de la licitació assenyalen en un paràgraf que “l’empresa adjudicatària haurà d’ajustar-se a les indicacions municipals en matèria de salut pública en el cas de nous episodis de COVID-19“.

La documentació pública també avança que el contracte podrà ser deixat en suspens davant “la impossibilitat sobrevinguda d’execució” a conseqüència de la pandèmia. I fins i tot obre la porta a “modificar el calendari d’execució“. Tot i això, la intenció primera que es desprèn és que els responsables del consistori, amb la regidora Lucía Martín al capdavant, volen una Cavalcada com les que s’han celebrat fins ara.

“L’empresa adjudicatària haurà de realitzar l’espectacle de l’aparició dels Reis Mags a la Plaça Estació“, recull el plec de condicions. A més, avança que “l’espectacle haurà de ser amenitzat amb la figura d’un speaker, que tindrà un paper de generar participació i interacció amb el públic amb música, efectes especials i amb elements artístics per a l’entreteniment i l’animació”. Fins i tot detalla la participació de La Satànica de Sant Andreu i la duració de l’aparició: 30 minuts.

Mentre que des d’altres institucions fa mesos que han desistit d’organitzar actes que puguin atraure a un gran volum de persones, el plec de condicions que ha redactat l’Ajuntament assumeix que la Cavalcada de Sant Andreu es caracteritza per tenir “una gran afluència de públic en la major part del seu recorregut”. Una qüestió d’organització que el consistori sembla que delegarà a l’empresa adjudicatària, ja que l’encàrrec al guanyador del concurs inclou “la planificació, la calendarització i l’execució del projecte tècnic”.

La Cavalcada de Reis sempre és un dels actes anuals més massius // DGM

Respecte als criteris d’adjudicació, l’empresa que ofereixi fer la Cavalcada més barata seguirà tenint un avantatge respecte a la resta. Si més no, des del consistori s’ha corregit el fet de contractar l’empresa més econòmica com havia fet anys anteriors (o fer-ho directament ‘a dit’) i ara també es tindran en compte criteris artístics i ecològics.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt