El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els Reis Mags arriben a la plaça de l'Estació de Sant Andreu / DGM

Nova cavalcada ‘low cost’ amb adjudicació a dit

Economia

Després que el passat 2017 L’Exprés de Sant Andreu descobrís que el Districte encapçalat per l’exregidora Carmen Andrés contractaria l’empresa que fes la cavalcada més barata, enguany l’equip de la regidora Laia Ortiz ha decidit contractar a dit l’empresa ‘La Xarranca, Fundació Socioeducativa Privada’, la qual té la seu a Lliçà d’Amunt.

Banner Ajuntament 300x250
 

A diferència de la passada edició en què es va obrir un concurs públic per escollir l’empresa que li organitzés el show més barat (sense avaluar criteris artístics), enguany no s’ha fet cap concurs. L’adjudicació s’ha fet a dit mitjançant un contracte menor, el qual per llei no ha pogut superar els 15.000 euros. Què suposa aquesta xifra? Doncs que la cavalcada comptarà amb un pressupost similar al de l’anterior edició (aleshores, 13.500 euros sense IVA).

També s’ha de tenir en compte l’opacitat del procediment que s’ha fet servir per aquesta edició. A diferència d’un contracte públic en què el licitador (l’Ajuntament de Barcelona) publica informació sobre com serà l’esdeveniment i exposa els criteris que busca salvaguardar; la documentació dels contractes menors no es publica íntegrament i només es penja una breu informació al portal de transparència del consistori.

Cal recordar que l’argument que l’any passat va esgrimir el Districte de Sant Andreu per entregar la cavalcada a l’oferta més baixa era el fet que mateix contracte descrivia “amb tant detall les prestacions a realitzar, que els criteris artístics queden completament salvaguardats, i per tant l’únic criteri d’adjudicació ha de ser el preu”, assenyalaven. Enguany, els criteris artístics no han sigut publicats i fins i tot alguns dels ítems que envolten la cavalcada encara no estan del tot clars, tal com han confirmat fonts de l’organització.

D’altra banda, aquest mitjà de comunicació no ha sabut trobar cap contracte en el qual ‘La Xarranca, Fundació Socioeducativa Privada’ dugués a terme un servei ni al Districte de Sant Andreu ni a la ciutat de Barcelona. De fet, des de la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar sempre han demanat contractar la companyia andreuenca Puça Espectacles SL (amb la que anys enrere ja van elaborar el pla de desenvolupament de les cavalcades), però els responsables de l’administració local no han fet cas de la petició i han preferit anar a buscar l’empresa de Lliçà d’Amunt.

Per últim, apuntar que al concurs públic que es va obrir per organitzar la Fira dels Reis d’Orient que se celebra a la Fabra i Coats, només es van presentar dues empreses: La Puça i l’Espectacleria (la mateixa empresa que l’any passat va dinamitzar la cavalcada citada anteriorment). En aquest cas, el condicionant econòmic ha tornat a decantar la balança a favor de L’Espectacleria, amb seu a Rubí. L’ítem clau: mentre que La Puça tenia previst contractar a més personal per l’espectacle, l’adjudicatària ha anunciat millors sous pels treballadors.

1 Comentari

 1. Bona tarda, no se si aquest es l´apartat adient,…. però el motiu és per informar per si és del vostre interés publicar el concert del -Glòria d´A. Vivaldi- que portarem a terme el diumenge 20-1-19 a les 18 hores a la Parròquia de Sant Andreu.

  Coral Madrigalistes de Catalunya
  Coral Capella Gramalla
  Solistes vocals
  Orquestra 3 Nations Ensemble (amb instruments barrocs)

  Direcció: Àngel Villagrasa

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt