El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Les campanades de Cap d’Any tornaran a la plaça d’Orfila

Societat

La cadena de televisió nord-americana CNN ha anunciat que treballa contrarellotge per organitzar les campanades de Cap d’Any pel seu canal en castellà (CNN en Español). Segons han confirmat fonts del mitjà de comunicació, diversos problemes de llicències amb l’Ajuntament de Madrid han impossibilitat que la cadena pugui retransmetre les campanades des de la Puerta del Sol com era habitual i aquest dijous els responsables ja s’han posat en contacte amb l’Ajuntament de Barcelona per trobar una alternativa.

 

Segons el comunicat de la cadena, l’espai que pren més força és la plaça d’Orfila, ja que els drets televisius de l’avinguda de la Reina Maria Cristina enguany els té només TV3. Per tant, cap altra cadena pot retransmetre en directe el gran espectacle que se celebra a la falda de Montjuïc. Tot i això, però, sorgeix una pregunta bàsica: per què l’Ajuntament de Barcelona ha oferit la plaça d’Orfila a la CNN? Doncs pel bon sabor de boca que va deixar l’esdeveniment de l’any 2004, tant als productors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, com per la resposta dels veïns i veïnes de Sant Andreu.

Tot i que encara no han transcendit gaires detalls de com serà la retransmissió, el que sí se sap és que la productora llatinoamericana buscava un espai ample, on un terrat pogués servir de plató per als presentadors (en aquest cas, el de l’Ajuntament de Sant Andreu) i un rellotge de referència (el de la parròquia). A més, els responsables han posat de relleu la necessitat de tenir un punt ben connectat amb la resta de barris perquè els seguidors d’aquesta televisió per cable es puguin desplaçar amb facilitat fins a l’espectacle (l’L1 de metro i l’estació de Rodalies).

El mitjà de comunicació també assenyala la seva bona predisposició a dur a terme la retransmissió d’enguany a Barcelona, per tractar-se d’una ciutat de referència per la comunitat llatinoamericana (CNN en Español ja va retransmetre en directe la rua de Carnaval que es va organitzar al passeig de Gràcia amb Carlinhos Brown també al 2004). En aquest cas, les campanades de Cap d’Any seran presentades per Elizabeth Pérez i Carlos Montero, figures mediàtiques a l’Amèrica Llatina, però poc conegudes al territori català.

La periodista estrella de la CNN en Español, Elizabeth Pérez // WIKIMEDIA

Per últim, assenyalar que CNN en Español és una cadena de televisió per subscripció que treballa principalment en l’àmbit informatiu i que té orígens estatunidencs. Actualment el mitjà de comunicació és propietat de WarnerMedia i els seus continguts estan dirigits principalment als habitants de Llatinoamèrica, el Carib i a tots els sud-americans que viuen en altres països (sobretot, Estats Units i Espanya).

AMPLIACIÓ | Una abraçada ben forta a tots els nostres innocents lectors.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt