El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Cavalcada aigualida

Societat

Amb una marea de paraigües. Així ha rebut Sant Andreu a Ses Majestats els Reis d’Orient en un vespre on la pluja els ha robat part del protagonisme després de setmanes de sequera. Un xàfec, però, que no ha aconseguit ofegar la il·lusió dels nens i nenes que els esperaven carta en mà perquè, al llarg de la nit, els hi poguessin fer entrega dels seus desitjos.

 

Empesos per la borrasca, però encara sense pluja, Ses Majestats han arribat del tot puntuals a la històrica estació de Sant Andreu, on els esperava la cap d’estació que ha amenitzat tota una plaça plena d’il·lusió. En la seva arribada, Melcior, Gaspar i Baltasar s’han fet un bany de masses al llarg del camí que els ha conduït fins a la plaça d’Orfila. L’entrega de cartes, les picades de mà i les mirades còmplices han tornat a esdevenir una de les postals més màgiques de l’any.

Guiats per un camí de bengales, reis i patges han enfilat, sense música, la passarel·la de la plaça d’Orfila i, novament, han saludat a tots els presents mentre el patge anunciador els donava la benvinguda. Un adveniment al cor de la plaça on la neu artificial no ha trigat a donar pas a una pluja que, des d’aleshores, s’ha convertit en omnipresent. Després de rebre el pa, la sal i la clau que obre les portes de Sant Andreu de mans de la regidora, Marta Villanueva, el rei Melcior ha tornat a dirigir-se amb un noble missatge a totes les famílies que omplien la plaça,. Aquest cop, però, la intensitat de l’aigua ha fet que un bon grup d’assistents decidissin marxar abans d’hora per agafar un lloc sota algun balcó i fer temps fins a l’inici de la Cavalcada.

Els paraigües, desplegats a banda i banda del seguici // DGM

Ja encotxats i guiats per l’estel i el patge anunciador, Ses Majestats han començat a recórrer tot Sant Andreu fins al carrer de Palomar com feia anys que no feien. Posteriorment, arribats a la plaça Mossèn Clapés, han girat direcció la Sagrera per acabar de traçar el recorregut més llarg que mai han fet pel Districte fins al carrer de Garcilaso. Aquest cop, però, amb molts menys caramels respecte als que el públic esperava, però amb uns participants i ballarins amb més moral que mai per tal d’aixecar els ànims. Per raons de seguretat, ha al·legat el consisotri, només la darrera carrossa que acompanyava a cada rei llençava dolços. Uns caramels que, dissortadament, també han acabat xops en la gran majoria dels casos, pel fet de caure sobre bassals i un asfalt cada cop més mullat.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt