El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Objectiu: rejovenir el Parc de la Pegaso

Societat

Des del passat mes de juny, la regidora del Districte de Sant Andreu, Laia Ortiz, té sobre la taula el projecte executiu per reformar el Parc de la Pegaso. Aquest dossier tècnic només necessitaria poc menys de mig milió d’euros (amb IVA) per ser executat i preveu una renovació parcial dels trets identitaris de la zona verda.

Banner APM Soluciones
 

Segons el dossier al que ha tingut accés L’Exprés de Sant Andreu, la rehabilitació projectada per l’equip d’enginyers SBS Simón y Blanco se centra principalment en la renovació de l’arbrat i la disposició dels arbustos, mentre que la fisonomia general de l’espai d’esbarjo no canviarà gaire. De fet, només la zona de la pradera on fins ara corrien els gossos serà convertida en una densa zona boscosa tancada als usuaris. En paral·lel, s’ha de destacar que aquest projecte s’haurà de complementar en un futur amb el gran parc infantil que s’hi vol instal·lar a la Pegaso.

Les prioritats que contempla la reforma estan relacionades amb la imatge d’envelliment del parc. En aquest sentit, es contempla un nou paviment per eliminar els actuals sotracs que es formen quan plou i millorar el drenatge, així com renovar pràcticament totes les estructures i els arbustos perimetrals que es troben en mal estat (els nous no superaran els 120 cm d’alçada). De totes maneres, però, s’ha de tenir en compte que alguns exemplars seran traslladats per conservar-los en altres punts de l’espai.

La reforma facilitarà l’accés a la zona d’aigua / AJUNTAMENT DE BARCELONA

En aquesta línia també s’implementarà nova vegetació al voltant del llac per afavorir l’accés dels ciutadans fins a l’aigua. A més, es plantaran franges de prats florits a la zona del turó i s’instal·larà un hotel d’insectes. Per aconseguir que totes les espècies reben la suficient aigua, el projecte renovarà tot el sistema de rec.

Per últim, destacar que s’instal·laran nous panells informatius sobre les espècies que es poden trobar al parc i es revisarà la declivitat del sòl per evitar la formació de bassals d’aigua. A més, el projecte també contempla l’ampliació de l’actual zona d’esbarjo per a gossos i millorar l’enllumenat i l’actual tirolina per als infants.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt