El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Fabra i Coats perfila la tornada al curs a ritme de jazz

Cultura

Encara que no hàgim arribat ni a l’equador del mes d’agost, la Fabra i Coats ja té tota l’agenda musical enllestida per la tornada al curs laboral. Un retrobament que tindrà sabor a jazz, ja que els dos primers grans esdeveniments porten el gènere a l’ADN: el Jazzing – Festival de Jazz de Sant Andreu i el Jazz I Am.

 

Del 2 al 5 de setembre el Jazzing celebrarà la seva vuitena edició, la qual també portarà al recinte fabril el ja consolidat Jazz Education Stage, una programació paral·lela de caràcter formatiu, amb tallers, xerrades, assajos oberts, jam sessions i altres activitats adreçades a estudiants, professors i músics. Pel que fa als concerts pel públic general, el cartell estarà copat pels mateixos músics sorgits de la Sant Andreu Jazz Band, com ara Andrea Motis, Èlia Bastida, Rita Payés, Marçal Perramon o Joan Mar Sauqué, qui presentarà disc amb el seu trio. Tampoc faltaran figures internacionals com la pianista, cantant i professora Dena DeRose. Una de les veus més importants del jazz vocal que actuarà al costat del reputat saxofonista Scott Hamilton la nit del 3 de setembre. Només 24 hores després tindrà lloc el concert d’homenatge al recentment desaparegut Toni Belenguer.

Només un cap de setmana després aterrarà a la Fabra i Coats el Jazz I Am. Una iniciativa made in Sant Andreu del Taller de Músics, la qual servirà per impulsar aliances entre professionals de la música internacional mitjançant conferències, tallers i actuacions. De fet, un jurat internacional ja ha seleccionat, d’entre més d’un centenar de propostes, els projectes de Blai Vidal Aïgo Project, Gökhan Sürer Quintet, Gregori Hollis Group, Lucia Fumero, Magalí Sare & Manel Fortià, Alba Careta Group i Sergio de Lope. A més, també es comptarà amb la presència de les cinc formacions que no van poder actuar l’any passat com a conseqüència de la crisi sanitària: Curos, Gabriela Suárez Jazz Singer, Quartiana, Tomàs Fosch Quartet i Jose Carra Trio.

Fotografia | Andrea Motis // Jazzing – Festival de Jazz de Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt