El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Escultura de dona al costat d'una tomba al Cementiri de Sant Andreu / CEMENTIRIS DE BARCELONA SA

Estudien crear un espai per deixar les cendres al Cementiri de Sant Andreu

Societat

L’Ajuntament de Barcelona ha confirmat que Cementiris de Barcelona ja treballa en la cerca d’un espai per a la inhumació d’urnes funeràries al Cementiri de Sant Andreu. És a dir, l’organisme crearà un nou sector perquè les famílies que ho desitgin puguin enterrar les cendres dels seus familiars al mateix cementiri. Una notícia que arriba precisament quan s’ha confirmat la inversió de 820.000 euros per ampliar l’espai d’aquestes característiques que hi ha al Cementiri de Montjuïc. La intenció és que aquest darrer estigui a disposició dels ciutadans al llarg del primer trimestre de 2023.

 

Segons fonts municipals, en els darrers anys la demanda d’incineració dels difunts ha anat creixent, en detriment dels clàssics enterraments. Ara mateix, dels aproximadament 15.000 serveis anuals que fa Cementiris de Barcelona, al voltant del 52% són incineracions. De fet, amb l’objectiu d’adaptar els serveis a les noves realitats, demandes i necessitats de la ciutadania, aquest mes de juliol també s’han iniciat les obres d’instal·lació del cinquè forn al crematori de Montjuïc amb una inversió d’1,1 milions d’euros.

Actualment Cementiris de Barcelona ja disposa de diferents espais enjardinats per al repòs de cendres, però cap d’ells es troba ubicat en algun dels cementiris urbans com és el cas del de Sant Andreu. La intenció de les noves actuacions va encaminada a permetre que la ciutadania pugui espargir les cendres en entorns naturals, amb totes les garanties mediambientals o bé columbaris cineraris que permetin donar sepultura a les urnes. En total, Barcelona compta amb sis jardins per a la inhumació de cendres: tres al Cementiri de Montjuïc i uns altres tres al Cementiri de Collserola.

Fotografia | Escultura funeraria del Cementiri de Sant Andreu // CEMENTIRIS DE BARCELONA SA

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt