Parla bé, collons!, una guia per parlar bé català apta per a tots els públics

Cultura

La incorrecta acumula més de 65 mil seguidors a les xarxes socials i publica el seu primer llibre

 

Amb més de 65 mil seguidors a les xarxes socials, les germanes Planas han publicat el seu primer llibre, «Parla bé, collons!». El 2016, la Valentina i la Júlia Planas començaven amb el projecte La incorrecta, conegut per frases de llengua i humor com «Cada vegada que dius “tinc que” moren 15 filòlegs». Es tracta d’un projecte d’assessorament lingüístic, comunicació i disseny gràfic sota un perfil d’Instagram que s’ha estès arreu de Catalunya a través de samarretes, bosses, pins i pòsters amb les seves frases.

«Parla bé, collons!» és una guia incorrecta del català, feta amb humor i amor per la llengua. La rebuda ha estat molt positiva per part de gent molt diversa, des d’adolescents fins a persones nouvingudes. Els docents consideren que és un manual molt necessari i una nova eina per explicar la normativa lingüística del català.

Sense perdre la identitat de La incorrecta, el contingut del llibre s’ha estructurat com les publicacions que realitzen a Instagram. S’hi pot trobar gramàtica, ortografia, lèxic… però d’una manera molt amena i atractiva per a pots els públics. Tal com explica Valentina Planas «el contingut està estructurat perquè puguis decidir fins on arribes, o quin tema repasses o aprens des de zero».

Referent al títol del llibre, segueix la tendència de les frases que publiquen a les xarxes socials, en aquest cas la seva intenció és que la gent parli bé el català i sense cap vergonya. D’aquesta manera, és un llibre que col·labora en mantenir viva la llengua catalana i consolidar la tasca de difusió de l’idioma. 

Qui hi ha darrera La incorrecta?

El contingut de La incorrecta compta amb un equilibri perfecte. La Valentina n’és el cervell, graduada en Llengua i Literatura Catalanes (Universitat de Girona) i postgraduada en Assessorament Lingüístic i Serveis Editorials (Universitat de Barcelona), és la correctora del projecte. Es considera molt perfeccionista i té certa obsessió per les faltes d’ortografia. Espontània i directa, no pot dissimular la seva mirada crítica, pròpia dels correctors i de les persones inquietes que veuen el món d’una altra manera.

La Júlia n’és el múscul. Creativa de mena, és qui va donar vida, forma i color a La incorrecta. Diplomada en Disseny Gràfic (Escola d’Art d’Olot) i postgraduada en Disseny Gràfic i Projectes Editorials (Elisava), la Júlia és un niu d’idees, un tot terreny que s’atreveix amb tota mena de tasques de disseny gràfic i que treballa meticulosament per compte propi a l’@autonoma.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*