El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Detinguts per falsificar receptes i vendre els fàrmacs

Societat

Agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Sant Andreu, juntament amb efectius de la Unitat d’Investigació de la Guàrdia Urbana, han detingut aquest passat 21 d’abril dues persones implicades en un delicte continuat de falsificació de receptes mèdiques i d’un delicte posterior contra la salut pública. La investigació va començar a partir d’una informació anònima que alertava que una dona estaria falsificant receptes mèdiques de psicofàrmacs als districtes de Sant Andreu i Nou Barris.

 

Segons han comunicat els Mossos d’Esquadra, la investigació va acreditar que hi havia dues persones dedicades a realitzar aquest tipus de fets delictius de forma coordinada: una dona de 44 anys i un home de 28 anys. La dona imprimia des del seu propi ordinador les receptes mèdiques falsificades en un locutori de Barcelona unes dues o tres vegades per setmana. Cada vegada feia una impressió aproximada de deu receptes mèdiques falsificades del mateix psicofàrmac. A més, es va poder comprovar que la investigada falsificava receptes de diversos medicaments que necessiten prescripció mèdica per a ser dispensats en farmàcies.

Un cop adquirits il·lícitament els medicaments a diferents farmàcies de Barcelona, els utilitzaven per a traficar al mercat il·lícit dels psicofàrmacs, han assenyalat les mateixes fonts. Els autors feien servir empreses de paqueteria i missatgeria per a distribuir aquests medicaments arreu de l’Estat espanyol. En aquesta línia, els investigadors han constatat que haurien fet fins a 150 enviaments fora de Catalunya durant l’any passat i enguany. Els medicaments que distribuïen són Stinox, Ofidal, Zolpidem Apotex i Rubifem. Tots es comercialitzen amb recepta mèdica i son fàrmacs sintetitzats en base al metilfenidat, que al mateix temps és un producte emparentat amb les amfetamines.

Agents escorcollen el domicili // MOSSOS D’ESQUADRA

La dona facilitava dades falses a les empreses en el moment de materialitzar els enviaments, i utilitzava un nom i un DNI fals de forma reiterada. Per aquest motiu també se li imputa un delicte d’usurpació d’estat civil. Per la seva part, l’home, de 28 anys feia tasques de xofer. Finalment, durant el matí del passat 21 d’abril se’ls va arrestar a tots dos, després d’establir un dispositiu conjunt al voltant del domicili de la dona. En el moment de la detenció se li va intervenir el DNI falsificat, un telèfon mòbil i diversa documentació manuscrita, rellevants per a la investigació.

Posteriorment es va dur a terme l’entrada i escorcoll judicial dels domicilis dels detinguts. Tots els indicis recollits i intervinguts han quedat custodiats a dependències policials de la comissaria de Sant Andreu per al seu estudi i anàlisi. Mentre que la detenció de l’home va quedar sense efecte amb l’obligació d’assistir a la seu judicial quan el jutge ho ordeni, la dona investigada va passar a disposició judicial i ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt