El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La COVID-19 anul·la els Tres Tombs per quarta vegada en la seva història

Cultura

Sant Antoni Abad no s’escapa de l’epidèmia. Després de vuitanta anys de tombs ininterromputs per qüestions de força major, els Tres Tombs de Sant Andreu de Palomar es tornaran a suspendre. Aquest cop no per l’esclat d’una nova Guerra Civil com va succeir en les edicions de 1937, 1938 i 1939, sinó per la situació epidemiològica generada pel SARS-CoV-2. “Poca cosa hem pogut fer per evitar aquesta anul·lació”, exposa el secretari de la Societat per la Festa de Sant Antoni Abad de Sant Andreu de Palomar, Quildo Serrano.

 

“Vam pensar fer algun acte simbòlic que servís per beneir els animals, però això ja comportava tota una sèrie de desplaçaments que per responsabilitat no podem fer”, explica Serrano. Unes limitacions que aquests darrers dies encara s’han endurit més i que ara ja ni permet el desplaçament intermunicipal: “Hem de tenir en compte que els cavalls i el 80% del material dels Tres Tombs arriba de fora de Barcelona”, afegeix.

L’obligada decisió per raons sanitàries suposarà la suspensió per força major de la 94a edició de la festivitat de Sant Antoni Abad, circumstància que no succeïa des de l’enfrontament armat: “Des d’aleshores que mai s’havia suspès, però ara precisament ens trobem en una nova batalla que hem de guanyar amb l’ajuda de tots”, sentència. De fet, a l’agost l’organització encara estudiava diferents escenaris per poder desenvolupar l’esdeveniment, “però les dades de contagis d’octubre ja ens van fer veure que seria impossible preparar res de cara al gener; des d’aleshores que tot ha anat a pitjor”.

La 94 edició haurà d’esperar al 2021 // DGM

Tot i que el veïnat es quedarà sense poder gaudir de la festivitat dels animals, el Centre d’Interpretació dels Tres Tombs, ubicat a Can Fontanet, ha decidit adaptar-se a la disjuntiva. “Hem decidit projectar una filmació dels Tres Tombs de l’any 1984 on es pot veure com eren aleshores i com han evolucionat fins ara”, detalla Serrano. Un vídeo que resta acompanyat al local de la Fabra i Coats per tota una sèrie d’objectes exposats, com ara guarniments de cavalls o carros d’època. En aquest cas, destacar que Can Fontanet obre tot l’any de dimarts a diumenge, des de les 10 hores del matí, fins a les 14 hores de la tarda (excepte agost).

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt