El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu comença el desembre amb un repunt de positius COVID-19

Societat

Repunt a les portes de Nadal. Després d’encadenar quatre setmanes en clara disminució, aquesta primera setmana de desembre Sant Andreu de Palomar ha registrat 72 nous positius a les proves PCR i d’antígens de la COVID-19. Una xifra superior a la setmana anterior, quan es van detectar 58 veïns contagiats, segons les dades del Departament de Salut de la Generalitat.

 

En aquesta línia cal posar de relleu que Sant Andreu de Palomar és dels pocs territoris que ha registrat més positius respecte al mateix període anterior. Una circumstància que l’allunya encara més de la resta de barris de Barcelona en el malaurat rànquing dels més afectats en nombres absoluts. Mentre que aquí s’han infectat 72 veïns en una setmana, a la Sagrada Família (2n) s’han registrat 43 veïns positius i a Sants (3r), 42. Un fet que situa el nucli andreuenc amb una mitjana de 116 contagis per cada 100.000 habitants, mentre que l’aritmètica barcelonina és força més baixa: 74 casos per cada 100.000 habitants.

Cal tenir en compte, però, que la tendència a l’alça només es reprodueix a Sant Andreu de Palomar, ja que al conjunt del districte el nombre de nous positius per coronavirus baixa respecte a la darrera setmana de novembre: de detectar-se 161 contagis a passar als 145 positius. En el cas de Sant Andreu, però, on té una taxa de reproducció més alta el virus? Doncs al sud de la trama urbana, on cada 100 habitants malalts contagien a 122 veïns més. En canvi, al sector nord per cada 100 veïns amb coronavirus es contagien 84 veïns més

Per col·lectius generacionals, els que surten més mal parats són els adults entre els 35 i els 64 anys, amb 34 nous positius, seguits de les persones més grans de 65 anys (18 noves infeccions). Per la cua actualment estan els joves (onze positius setmanals) i els menors de 14 anys (nou casos). Si bé la setmana passada per primera vegada no es va registrar cap grup escolar confinat a l’hora d’analitzar les dades de la COVID-19, aquest dijous ja hi ha un nou grup confinat a l’Escola Molí de Finestrelles.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt