El diari independent de Sant Andreu de Palomar

UGT demana a Colau el cessament de la gerent de Serveis Socials

Societat

La secció sindical d’UGT a l’Ajuntament de Barcelona ha instat a l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, a cessar la gerent de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona (IMSSB), Laia Claverol, després de la gestió que n’ha fet de l’organisme els darrers mesos. Segons ha confirmat el sindicat en un comunicat, als centres de Serveis Socials de la ciutat ja no els deixen adquirir més material d’oficina, quan de forma paral·lela la gerència s’ha dedicat a gratificar alguns càrrecs amb una paga extra per la COVID-19 (els imports de la qual oscil·len entre els 1280 euros i els 558 euros bruts).

 

Des d’UGT asseguren que els professionals de Serveis Socials han vist com s’ha limitat el repartiment de mascaretes, s’han deixat de cobrir baixes o segueixen faltant equips informàtics i telèfons corporatius. “Tot això, com no pot passar d’una altra manera, repercuteix directament al ciutadà“, subratllen. Una falta de recursos que, en tot cas, no han suposat cap problema per pagar de forma paral·lela a determinats càrrecs amb un sobresou, el qual “no s’ha reeixit pels criteris de transparència propis d’una administració pública”. “S’ha estat ocultant a les treballadores de l’IMSSB la seva existència, fet que ha generat un malestar important entre el personal”, destaquen.

En la mateixa missiva dirigida a l’alcaldessa, l’organització sindical assegura que “no s’oposa al pagament d’hores extres durant la pandèmia”, però consideren que aquestes pagues haurien d’haver gratificat “a totes les treballadores” d’aquest servei essencial. Tot i això, fins i tot valoren que hauria sigut més rellevant invertir els esmentats recursos “a millorar les eines de treball, ja que això beneficiaria a la ciutadania“.

“Aquest tipus de polítiques s’allunyen completament de l’ideari polític que, creiem, vostè representa”, apunten en referència a Ada Colau. Per aquesta sèrie de motius, insten a l’alcaldessa a cessar a Laia Claverol de la Gerència, per tal que no es converteixi en “còmplice d’aquesta poc exemplificant forma de gestionar els Serveis Socials”.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt