El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Generalitat indemnitzarà un mosso després de lesionar-se a la comissaria

Societat

El Jutjat del Contenciós Administratiu número 7 de Barcelona ha condemnat a la Direcció General de la Policia (DGP), la qual depèn de la Conselleria d’Interior de la Generalitat, a indemnitzar a un agent dels Mossos d’Esquadra després de lesionar-se a la comissaria de Sant Andreu. Segons dicta la sentencia, l’administració pública haurà d’abonar a l’agent 5.681 euros per no tenir la sala on feien un curs obligatori en les pertinents condicions.

 

El jutge ha estimat que el motiu de la greu lesió es va produir mentre feia un curs obligatori de pràctiques d’arrest en una instal·lació que “no era idònia” ni estava condicionada. Segons ha detallat el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), entre altres deficiències: el material del paviment “lliscava”, la sala no comptava amb cap tatami i les parets no estaven degudament revestides per l’exercici que duien a terme. De fet, el mateix espai fins aleshores s’havia destinat al personal administratiu i no ha sigut fins després de l’accident que la DGP l’ha condicionat.

La sentència evidencia que, “sense cap dubte”, l’agent es va lesionar per culpa de les condicions de la sala on els van obligar a fer el curs. Aquest consistia a desenvolupar tècniques que implicaven córrer sobre un paviment lliscant, “amb el risc de caiguda que això suposa i sense que hi hagués cap sistema de protecció en el sòl que evités l’impacte en cas de caiguda”, o agenollar-se per fer tècniques de reducció.

Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Andreu
Comissaria dels Mossos d’Esquadra de Sant Andreu // ARXIU

Pel jutge, el fet que la caiguda fos accidental o fortuïta, no exonera a l’administració de la seva responsabilitat patrimonial, motiu pel qual ara la Generalitat haurà d’indemnitzar l’agent. Des del sindicat policial ja han denunciat que, si el conseller d’Interior, Miquel Buch, es preocupés per dotar al cos d’unes “instal·lacions adequades”, es podrien evitar “lesions als companys, condemnes innecessàries i la vergonya de donar una imatge del cos que no s’ajusta massa a la realitat que els toca patir als companys”.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt