El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El nombre de contagis per COVID-19 no s’atura a Sant Andreu

Societat

Nova setmana de rècord. Segons les darreres dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Sant Andreu de Palomar ha acumulat encara més contagis per COVID-19 aquesta darrera setmana que durant l’anterior. En concret, entre el 23 i el 30 d’agost s’han contagiat 57 andreuencs, mentre que en l’anterior setmana van ser 51. Una xifra que es podria apropar encara més a la seixantena de positius PCR, a mesura que s’acabin de confirmar les darreres dades del cap de setmana.

 

Les xifres demostren que Sant Andreu és el tercer barri de la ciutat que més contagis absoluts ha registrat aquesta darrera setmana, només per darrere de La Nova Esquerra de l’Eixample (107) i El Raval (92). Pel que fa a les dades del Districte, aquestes tampoc criden a l’esperança, ja que el nombre de PCR positives encara és més elevada que a la setmana anterior: 173 casos en total, un més que al cicle anterior.

Entre les franges d’edat, la més perjudicada de la darrera setmana ha sigut la dels joves entre els 15 i els 34 anys, amb 29 infectats nous (el que suposa més de la meitat dels contagis), seguida dels adults entre els 35 i els 64 anys (19 positius PCR). En paral·lel, a les portes del nou curs escolar s’han detectat cinc menors de 14 anys amb coronavirus, mentre que de la població amb 65 anys o més s’han registrat set casos.

Pel que fa a la incidència del coronavirus, Sant Andreu de Palomar reporta 102 casos per cada 100.000 habitants, mitjana que ja ha passat a estar per sobre de la barcelonina. Per últim, destacar que la ràtio de contagis a Sant Andreu sud ha baixat per sota de l’u (0,98), mentre que al nord per cada veí contagiat es contagien 1,37 persones.

2 Comentaris

  1. Con todo el respeto para el periodista que seguramente tiene buenas intenciones, o tal vez son encargos, repetir lo que ya repiten insistentemente los medios masivos, no es noticia. Ser una correa de transmisión de la alarma e infundir miedo, sobra, porque el miedo es paralizante. Sin embargo seguimos sin saber por que hemos de ir con mascarilla cuando la misma OMS no la recomienda, y no hay periódico que se pueda encontrar información sobre esto. ¿Todos obedecen al mismo amo?
    ¿Porque no se habla de los falsos positivos de las pruebas PCR? y que contagiado no quiere decir enfermo.
    Respuestas a estas cuestiones serían de agradecer, de un periódico que quiere aportar algo.

    • Jesús tu comentario es delirante. A ratos parece de VOX, a ratos suena conspiranoico y a ratos suena a troll de los rivales de este diario. Me inclino por lo segundo.

      Insinúas que la noticia tal vez puede ser un encargo. Tal vez de los hombres de negro… La cosa se pone interesante.

      Dices: “Ser una correa de transmisión de la alarma e infundir miedo, sobra, porque el miedo es paralizante”. Me da la impresión de que ves fantasmas y que tienes una empanada mental de campeonato. Acabarás viendo extraterrestres…

      Dices: “Sin embargo seguimos sin saber por que hemos de ir con mascarilla cuando la misma OMS no la recomienda, y no hay periódico que se pueda encontrar información sobre esto. ¿Todos obedecen al mismo amo?”. Esta teoría de “los amos del mundo” era la preferida de Hitler cuando señalaba a los judíos financieros.

      Háztelo mirar, hay excelentes especialistas.

      Suerte.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt