El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Mercat regularà l’aforament amb càmeres compta-persones

Societat

Amb l’objectiu de garantir la seguretat sanitària per evitar la propagació de la COVID-19, el Mercat de Sant Andreu incorporarà a les entrades un sistema de càmeres zenitals per supervisar l’aforament en tremps real. Un sistema que servirà per alertar als clients i botiguers que els espais han arribat a l’ocupació màxima, i que ajudarà a impedir l’entrada de més persones mitjançant un semàfor instal·lat a les entrades.

 

Segons ha comunicat l’Ajuntament de Barcelona, les càmeres es limitaran a comptabilitzar el nombre de persones que entren i surten del mercat “a partir del comptatge de caps presents en l’espai”, però en cap moment enfocaran les cares, han assegurat. D’aquesta manera, “l’algoritme de seguiment analitzarà les entrades i sortides dels diferents accessos i donarà informació sobre el nombre de persones presents a cada moment“, han detallat.

El control d’aforament dels diferents espais en temps real estarà regulat per monitors connectats a la xarxa, amb un sistema de colors tipus semàfor: verd quan es pugui accedir i vermell quan s’arribi al límit d’aforament. D’aquesta manera el personal de seguretat dels mercats podrà limitar l’accés de nous clients fins que no es torni a l’aforament permès.

Des del consistori recorden que la incorporació d’aquest sistemacomplementa la resta de mesures que s’han posat en marxa, amb l’objectiu d’evitar contagis. A banda, els informes que el sistema generarà permetra analitzar, amb dades reals, l’afluència de la clientela a cada moment i a cada mercat, així com la vida i els pics de visites que es registren els diferents dies de la setmana.

Aspecte d’una de les pantalles semafòriques que s’han instal·lat al Mercat de Sants // AJUNTAMENT DE BCN

Per últim destacar que al Mercat de Sant Andreu les càmeres zenitals no arribaran fins que acabi la prova pilot que es desenvolupa en altres equipaments gastronòmics, com és el cas del de Sants o l’Abaceria de Gràcia. De fet, la posada en marxa d’aquesta segona fase no es preveu que finalitzi fins a mitjans d’octubre.

Fotografia | Laura Guerrero / Ajuntament de BCN

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt