El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Jazzing Sant Andreu capeja la COVID-19 i anuncia la nova edició

Cultura

Després de viure unes atípiques vacances, qui no esperava haver de fer front a un setembre atípic? Mentre que alguns es mantenen a l’espera de com evoluciona el panorama, d’altres amb empenta ja porten setmanes planificant esdeveniments. Un d’aquests noms propis: Joan Chamorro. L’artista i capità de la Sant Andreu Jazz Band ja ha presentat la setena edició del Jazzing, el Festival de Jazz de Sant Andreu que promet ser “la més especial de totes”.

 

El mateix Chamorro ha reconegut que, en el Jazzing que enguany se celebrarà entre el 4 i el 6 de setembre, es trobarà “limitat, supeditat, sense poder desplegar tots els somnis” per l’anomenada nova normalitat. Aquesta circusmtància, però, no els privarà de capejar la COVID-19 mitjançant format híbrid: mentre que la majoria de concerts podran viure’s en directe, d’altres seran via streaming comserà el del compositor i trompetista, Don Sickler, que farà un directe divendres des de Nova York.

Tal com ha exposat Chamorro, “la vida continua” i això l’ha empès a organitzar una nova edició que serà “la més especial que hem fet”: “Sento realment que davant les circumstàncies adverses només hi ha espai per a la lluita, el desig de seguir, el desig de respirar, el desig de compartir allò en el que creiem i ens apassiona”. ” El Jazzing festival i el Jazz Education Stage són l’expressió màxima del meu desig de generar al voltant meu coses positives, que generin bona energia, que generin il·lusió, a través de la música, sobretot en les noves generacions, que són el present i el futur”, ha afegit.

Amb l’objectiu de garantir les distàncies de seguretat, aquest cop la majoria de concerts i les Jam Sessions se centralitzaran a la Fàbrica de Creació de la Fabra i Coats, tot i que també es duran a terme audicions en espais tradicionals del Jazzing, com el Bar Colòmbia i el Cafè Aromes. En tot cas, però, serà al recinte fabril on tindran cabuda els concerts més destacats com el de Big Band J Casares, la sessió del 10è aniversari de Joan Chamorro & Andrea Motis o la clausura amb la Sant Andreu Jazz Band amb Carlos Martín i Perico Sambeat.

Collage dels artistes més destacats de la 7a edició // JAZZING

Com l’any passat, la Fabra i Coats també serà escenari de xerrades i altres activitats, així com el Jazz Education Stage, el qual es desenvoluparà a l’Espai Bota i consistirà en un seguit de classes i tallers que es podran seguir de forma presencial o via streaming. Com el propi festival, aquest stage tindrà una durada de tres dies per aprofundir i aprendre sobre tota la metodologia i la filosofia utilitzada per Joan Chamorro amb la Sant Andreu Jazz Band.

Fotografia | El festival inclourà la presentació del nou àlbum de Joana Casanova, amb la col·laboració de Joan Chamorro // @joanchamorro

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt