El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu, entre els tres districtes on la COVID-19 no deixa d’expandir-se

Societat

Nova setmana negra en els registres el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Segons les xifres de la setmana del 27 de juliol al 2 d’agost, el Districte de Sant Andreu va reportar 162 nous positius en les proves PCR de la COVID-19. Un nombre de contagiats que és encara major que el de la setmana anterior, en la que finalment es van detectar 147 nous infectats. De fet, el de Sant Andreu és l’únic districte, amb Ciutat Vella i Gràcia, on el coronavirus segueix a l’alça, ja que a la resta de districtes la seva incidència ja va a la baixa.

 

Pel que fa a les dades de Sant Andreu de Palomar, aquestes reflecteixen que en la mateixa setmana passada es van infectar de coronavirus 47 veïns més, el que suposa nou PCR positius més respecte al període anterior (38). Això suposa que, comparativament, Sant Andreu ja és el setè barri dels 73 on més veïns es contagien en una única setmana.

Pel que fa als infectats, el perfil ha canviat moderadament. Si bé fins ara els joves entre 15 i 34 anys eren els més afectats (13 nous positius), en el darrer període han sigut els adults entre 35 i 64 anys  els que més proves positives han reportat (24). Pel que fa a la franja de +65 només s’han registrat tres nous casos, però preocupa la dels infants menors de 14 anys: set nous casos.

Per últim, destacar que la incidència mitjana a Sant Andreu de Palomar segueix en un punt delicat, ja que a dia d’avui es comptabilitzen 80 casos per cada 100.000 habitants. La zona censal que pitjor ho està passant, però, és la compresa entre l’avinguda Meridiana, el passeig de Santa Coloma i la carretera de Ribes, on la probabilitat que la incidència de l’àrea sigui major que la de la mitjana de Barcelona ja és de 719 casos per cada 100.000 habitants.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt