El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Govern català recomana no sortir de casa durant 15 dies

Societat

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat aquest divendres la decisió d’estendre a tota Barcelona i l’àrea metropolitana les restriccions que ja es van començar a aplicar a tres barris de L’Hospitalet de Llobregat, amb la intenció de frenar la propagació de la COVID-19. Entre aquestes, l’executiu català recomana no sortir de casa si no és imprescindible, almenys durant 15 dies.

 

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha apel·lat al “deure cívic” dels ciutadans per respectar aquestes recomanacions, amb tal d’evitar “mesures més dràstiques“. Segons ha avançat, aquesta serà “la darrera oportunitat” per esquivar un nou confinament, vist l’increment exponencial del nombre de positius per coronavirus al llarg de les darreres setmanes. Només a Sant Andreu aquests ja s’han més que doblat en pocs dies.

Entre les excepcions per sortir de casa que contempla el Govern de la Generalitat està la possibilitat d’anar a treballar si no es pot fer de forma telemàtica, desplaçar-se a centres sanitaris, acompanyar persones grans, nens o dependents, anar a establiments essencials o amb cita prèvia si no ho són, desplaçar-se a entitats bancàries o d’assegurances, així com fer trobades esportives o d’oci amb les persones de convivència habitual. De fet, també han quedat prohibides les reunions amb més de deu persones i les visites a les residències.

Aquest darrer cas esdevé fonamental que sigui amb els membres d’una mateixa unitat familiar, ja que “els contagis s’estan produint en trobades familiars i socials“, ha destacat la consellera de Salut, Alba Vergés. “L’important és deixar de socialitzar“, ha sentenciat. Per conduir cap al seu compliment s’ha tornat a reduir l’aforament de locals de restauració al 50% i el consum només es podrà efectuar a les taules i no a les barres. Pel que fa a l’oci nocturn, aquest queda suspès, així com tota activitat a teatres, cinemes, piscines, parcs infantils i gimnasos.

“La gent ha de saber decidir i el risc al qual s’exposa“, ha considerat Vergés, qui ja ha obert la porta a un confinament total si no s’assoleixen els objectius amb aquestes primeres mesures. En el cas de Sant Andreu, algunes entitats ja han començat a anunciar que suspenen les activitats que tenien previstes per aquest cap de setmana com a mesura de prevenció sanitària.  En canvi, la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra romandrà i es mantindran els casals i les colònies d’estiu que hi ha en marxa.

Per últim, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha recordat una vegada més que el vehicle transmissor del virus són les persones: “Ja podem anar fent recomanacions, que si no en prenem consciència i prenem mesures aquesta batalla la tenim perduda”. “Demanem autorresponsabilitat a la ciutadania, si no som capaços de sumar Distància-Mans-Mascareta la pandèmia continuarà creixent. La batalla la guanyarem quan siguem conscients que només ho guanyarem nosaltres” ha insistit.

Fotografia | Roda de premsa de l’executiu català // JORDI BEDMAR – GENCAT

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt