El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Es multiplica el nombre d’andreuencs amb COVID-19 en una setmana

Societat

Tendència a l’alça. Després de setmanes amb la corba estancada a la zona baixa, al llarg dels darrers dies el Districte de Sant Andreu ha començat a experimentar un repunt que sembla no tenir aturador. En només una setmana el nombre de veïns contagiats amb la COVID-19 s’ha més que multiplicat per dos: mentre que la setmana passada es van registrar onze positius PCR per cada 100.000 habitants (l’anterior van ser tres), entre el 6 i el 12 de juliol s’han comptabilitzat 24 casos més, segons dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

 

Aquesta línia ascendent en el nombre de contagiats no es reprodueix de manera exclusiva a Sant Andreu, sinó que altres districtes de Barcelona també pateixen un increment rellevant. En aquest sentit, resulta destacable la situació que viu Sants-Montjuïc, on el nombre de casos ja s’ha multiplicat per cinc, o el de l’Eixample, on els positius s’han multiplicat per tres. En el cas de Sant Andreu, fa més de sis setmanes que no es produïa un nombre de nous contagiats tan elevat.

Tal com reflecteixen les dades de l’Ajuntament de Barcelona, la majoria dels nous casos es produeixen en la franja d’edat que va dels 15 als 34 anys (86 dels 247 casos detectats el passat divendres a Barcelona) i entre els 35 i 64 anys (119 casos en el conjunt de la ciutat). El mateix consistori ha reconegut que actualment tenen detectats 24 brots actius a Barcelona, la gran majoria dels quals s’haurien produït en contextos d‘oci familiar i d’amistats. De fet, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest dilluns en roda de premsa que “la situació no és alarmant perquè estem parlant de petits brots”.

Tot i això, l’Ajuntament ha posat de manifest la importància de no relaxar les mesures de prevenció, així com continuar amb la detecció, seguiment i control dels nous casos i els seus contactes per tallar com més aviat millor les cadenes de transmissió que es puguin produir. Per aquesta raó, s’ha fet una crida a la població per mantenir les mesures de protecció com són la mascareta, la distància de seguretat i la higiene de mans, a la vegada que s’ha demanat a la Generalitat de Catalunya que augmenti l’equip de rastrejadors disponible per seguir l’evolució de la malaltia amb el màxim de detall possible.

Fotografia | Ajuntament de BCN

2 Comentaris

 1. No m’estranya estan els bars de la rambla 11 de setembre al com 10 o 12 en cada taula i tots sense mascaretas i els grups sobretot de joves passant de tot van pel carrer sense mascareta grups de 8 a 10 joves sense protecció i mes coses. La gent es creu q tot aquest temps hem estat de vacances q tot ha estat una broma? Si els hagués passat com nosaltres q el meu marit i pare de les meves filles a mort, serien més conscients.

 2. ESTADÍSTICA DE SANT ANDREU: USO DE MASCARILLA BAJO MÍNIMOS

  Interior de la Fabra i Coats: bar, salas, patio, etc.

  100 personas contadas el viernes pasado. Solo 20 con mascarilla. La responsable de seguridad, y los de limpieza, sin mascarilla.

  Rambla a la altura de Gran de Sant Andreu.

  100 personas contadas el viernes pasaado. Solo 35 con mascarilla. La mitad de esos, por debajo de la nariz.

  Y alguien se extraña de que pase lo que está pasando? El invierno que viene 6 meses en casa…

  Saludos

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt