El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Creix el nombre de positius per COVID-19 a nivells de fa un mes

Societat

Toc d’atenció. Després que diverses poblacions d’arreu de Catalunya i de l’Estat hagin registrat rebrots de coronavirus, l’afectació de la malaltia també ha començat a estendre’s novament pel Districte de Sant Andreu. Segons les dades de la Generalitat de Catalunya, aquesta darrera setmana que va del 29 de juny al 5 de juliol s’han infectat el mateix nombre de veïns de COVID-19 que a la primera setmana de juny, quan encara estava actiu l’Estat d’Alarma.

 

Les xifres oficials reflecteixen com el nombre de positius en PCR ha passat a ser de nou cada 100.000 habitants al Districte, quan veníem de setmanes consecutives de desescalada on s’havien registrat de sis a tres casos cada 100.000 habitants per període. Per tant, és cert que sempre s’han detectat nous casos entre el veïnat, però si bé setmana rere setmana el nombre de contagiats es reduïa a la meitat, ara s’ha multiplicat per tres en només set dies.

Precisament aquest increment té la seva arrel en la setmana de la revetlla de Sant Joan, quan es van eliminar totes les restriccions de mobilitat i van començar les reunions entre persones per celebrar sopars i dinars. La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha demanat prudència per l’increment de 151 positius PCR que s’han detectat a tota Barcelona, tot i que ha detallat que la majoria s’han produït en unitats “domiciliàries i familiars”. Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, també ha admès que s’ha detectat algun brot a Barcelona “no preocupant”. Si es pren com a mostra la comarca del Barcelonès, en aquesta el nombre de positius ha crescut un 77 %.

Infogram

Casos de COVD-19 al Districte de Sant Andreu

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt