El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Mor l’actriu andreuenca Rosa María Sardà als 78 anys

Cultura

L’actriu de Sant Andreu de Palomar, Rosa Maria Sardà, ha mort aquest dijous als 78 anys, segons ha comunicat l’Academia de Cine. Germana gran de la il·lustre família Sardà, va començar de forma prematura la seva carrera professional lluny dels carrers andreuencs. Per una banda, va guanyar dos Goya com a Millor Actriu de Repartiment amb ‘Sin vergüenza’ i ‘¿Por qué lo llaman amor cuando quieren decir sexo?’ i va participar en més d’una vintena de programes de televisió. Per l’altra, va ser condecorada l’any 2010 amb la Medalla d’Or de l’Academia i amb una Creu de Sant Jordi, tot i que aquesta darrera la va tornar a la Generalitat després dels fets de l’octubre del 17.

 

Al llarg de tota la seva trajectòria Sardà s’ha deixat veure pel cinema, el teatre i la televisió. De fet, l’última vegada que se la va veure en antena va ser fa només dos mesos, on ja va admetre a Jordi Évole que no estava en el seu millor moment: “Als 78 anys no s’està en el millor moment de la vida; i estic malalta, més o menys. Jo tinc un càncer, però no saben a on i se l’inventen”.

Entre les seves darreres obres destaca l’autobiografía que va publicar aquest passat Nadal i que porta per nom ‘Un incidente sin importancia’ (Planeta). Una obra on revela els seus records més íntims de la darrera dècada. Amb motiu de la seva publicació, Sardà ja va avançar que se sentia “cansada” de lluitar contra el càncer. Finalment, la malaltia se l’ha emportat, tot i que no esborrarà pas la seva petjada cultural.

6 Comentaris

  1. Pues mira , más allá,de tu opinión ( respetable o no.. Depende de si la conocías personalmente o no..) A mi me tocó la infinita suerte de compartir con su tete.. Joan ” Sardarín…” alguna que otra aventura ….. y alguna que otra confidencia , y alguna detención en comisaria.. Donde lo que sobra s tiempo… Tu opinión es ….. Que ? Mala persona ????? y tu quien eres para juzgar ????????

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt