El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’escola bressol pública obrirà per a les famílies que no teletreballen

Societat

L’Ajuntament reobrirà les tres escoles bressol municipals de Sant Andreu a partir del 15 de juny, ja que segons ha constatat, “el confinament i tancament d’escoles ha tingut efectes adversos sobre molts infants i les seves famílies”. A més, el consistori també ha justificat la seva decisió emparant-se en què el servei també ha de servir per “atendre especialment les famílies que no poden acollir-se a alternatives de teletreball i han de continuar la seva feina presencial per mantenir els seus llocs de feina”. Això sí, només hi podran anar els infants que tenen entre un i tres anys.

Banner Ajuntament 300x250
 

En el cas de Sant Andreu de Palomar, les tres escoles bressol que tornaran a la nova normalitat per a famílies que no poden teletreballar són la d’El Palomar, El Mar i La Filadora. La decisió s’ha pres un cop el Procicat ha aprovat aquest diumenge la modificació del Pla marc d’obertura de centres educatius, el qual passa a reconèixer la dificultat de mantenir permanentment la distància física durant tota la jornada, tot i que es procurarà planificar les activitats atenent als criteris de mantenir les distàncies físiques en la mesura del possible.

La idea de l’Ajuntament és poder crear grups estables de cinc infants per aula, els quals farien servir pocs materials de jocs dins de l’aula, ja que es té la intenció de prioritzar les activitats a l’aire lliure i en entorns ben ventilats. Factors que, afegits a una bona neteja i desinfecció, es creu que minimitzaran la possibilitat de contagi per COVID-19. Avui dia ja està previst que els centres obrin dilluns 15 de juny fins al 15 de juliol, en horari de dilluns a divendres de 9 a 15 hores i amb servei d’acollida de 8 a 9 hores.

També s’ha inclòs el servei de menjador (esmorzar i dinar), que es feia habitualment a la mateixa aula de l’infant, ja que es considera que és un element fonamental en la funció pedagògica en l’educació infantil. Cada escola comptarà amb un pla de restabliment que contindrà les mesures organitzatives, elements i pràctiques de protecció individual i col·lectiva. A més, també hauran d’organitzar els espais i les activitats seguint totes les mesures higièniques i sanitàries recomanades.

S’intentarà que els infants juguin el menor temps possible dins de les aules // EBM LA FILADORA – AJUNTAMENT DE BARCELONA

D’entrada només podran portar als seus fills a l’escola bressol aquelles famílies que hagin de realitzar treball presencial sense poder flexibilitzar-ho o acollir-se a mesures de conciliació laboral i familiar. Un cop aquestes famílies hagin estat ateses, tindran prioritat les famílies en situació de vulnerabilitat social i les monoparentals. Si hi ha més demanda per part de les famílies que oferta per part de l’escola, es realitzarà un sorteig. De fet, cal tenir en compte que la limitació de cinc alumnes per aula suposa reduir la capacitat dels centres a un quart.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt