El diari independent de Sant Andreu de Palomar

‘La vida és fantàstica, ben segur que sí’

Opinió

És ben cert, la vida és fantàstica si ho saps apreciar. Sovint en el dia a dia ens cabussem en nosaltres mateixos i ens cal que algú de fora ens ho cridi amb un to de veu ben fort: la vida és fantàstica!

 

Així ens ho diu en Dídac Bautista, un nano que fa primer d’ESO i està content perquè aquest any ha començat el curs a l’institut, per primera vegada ha compartit classe amb altres xavals. Ara, com tots, no pot anar a l’escola però a ell aquest canvi segurament no li és tant radical. Ha passat molts dies a l’hospital des que el van ingressar amb només tres anys per a una leucèmia. El temps transcorre d’una altra manera quan tots els dies s’assemblen, ell té vivències diferents de les dels altres infants i ho transcriu en un llibre preciós que fa d’altaveu dels seus sentiments i emocions: La vida fantàstica. Publicat per Estrella Polar en català i per Destino en castellà en una bonica i acurada edició, amb unes precioses il·lustracions de la Carme Solé Vendrell. Dic acurada edició perquè res no li és sobrer, només cal fixar-nos en les guardes del llibre, imatges que sovint passen desapercebudes, aquí ens hi hem d’aturar: amb lletra infantil hi ha escrites les paraules: doctors, infermeres, la meva mare, tota la família, auxiliars, voluntaris, germans, equip mèdic… és a dir tot l’entorn afectiu que l’ha acompanyat en aquest trajecte. Els textos son breus reflexions sobre què és per a ell la felicitat, el valor d’una simple màscara de tigre, un ós de peluix, o el significat de l’esperança i la il·lusió per viure. Les anomena “lliçons de vida d’un nen amb somnis”, i caram! quines lliçons que ens dona a tots plegats. Llegiu-les i em donareu la raó, sobretot en aquests dies tant especials que estem visquent.

*Els llibres comentats en aquesta columna els trobareu a la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Opinió

‘Com una baula’

Com una baula s’encadenen els pensaments i saltes de l’un a l’altre
Vés a dalt