El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Aplaudiments als sanitaris, cassolades a Felip VI

Política

Dia quatre de confinament estatal i jornada de contrastos. A les 12 hores: una primera cassolada contra el Rei d’Espanya, Felip VI, per exigir-li la donació a la sanitat pública dels 100 milions d’euros que va rebre el seu pare, Joan Carles I, de l’Aràbia Saudita. A les 20 hores: els veïns han repetit llargs minuts d’aplaudiments als sanitaris i a tots els treballadors que continuen al preu del canó, malgrat la crisi del coronavirus. I per últim, a les 21 hores: les cassoles han tornat a sortir als balcons contra el monarca, just quan aquest pronunciava el seu discurs.

 

Val a dir que, des que va començar la crisi del coronavirus a l’Estat, la Casa Reial no ha emès cap missatge de suport a la població fins avui. Un silenci absolut respecte a l’afer, que avui s’ha trencat amb dues piulades a Twitter, just abans del discurs televisat. En aquestes, la institució mostrava al Rei acompanyat del president del Govern de l’Estat, Pedro Sánchez, i a la resta d’integrants del Comitè de Gestió Tècnica del Coronavirus al Palau de la Zarzuela. Respecte a la crisi de la monarquia i la suposada renuncia a l’herència del seu pare, el compte oficial de la Casa Reial tampoc ha emès cap informació.

A causa d’aquest distanciament amb la població confinada i els greus casos de corrupció que envolten a la corona, Sant Andreu s’ha sumat a la cassolada que s’ha organitzat telemàticament. Una protesta que s’ha allargat 10 minuts i que ha estat acompanyada de l’apagada dels televisors per emmudir el discurs de Felip VI. En aquest, el monarca tampoc ha fet referència al cas de corrupció de la seva família i, encara menys, a la possible donació de 100 milions d’euros que la ciutadania reclama per la sanitat pública.

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt