El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Decomissats 18 gossos que vivien en condicions insalubres

Societat

La Guàrdia Urbana de Sant Andreu i l’Oficina de Protecció d’Animals de Barcelona (OPAB) han decomissat 18 gossos, cincs cadells inclosos, que vivien en una finca de Sant Andreu de Palomar, la qual que no reunia les condicions mínimes. Si bé la intervenció es va dur a terme el passat 17 de juny, els propietaris feia tres anys que acumulaven denuncies per maltractament a animals.

 

El darrer periple va començar després que mesos enrere els agents fessin una inspecció del solar on es trobaven els animals. Veient les condicions dels gossos, van demanar la intervenció de l’OPAB davant de les clares evidències de reproducció d’animals sense autorització en un espai no reunia les condicions mínimes per garantir el seu benestar.

Davant d’aquesta circumstància, l’OPAB va ordenar el decomís dels animals durant el passat mes de maig, però davant la negativa dels propietaris dels animals a lliurar-los es va sol·licitar autorització judicial. Finalment el Jutjat Contenciós Administratiu núm. 11 va aprovar l’operació i la intervenció dels animals es va realitzar sense incidents. Tots els animals rescatats ja han sigut traslladats a centres d’acollida.

Segons la Guàrdia Urbana, resulta que els propietaris d’aquests gossos també tenen altres procediments oberts dels darrers tres anys per maltractament d’animals i per reproducció sense autorització. De fet, encara estan pendents de resolució judicial per la mort a cops d’un gos fa dos anys. Des de l’Ajuntament de Barcelona recorden que la millor opció per incorporar un gos a la llar són les adopcions. En cas d’optar per comprar-lo, sempre es recomana que la venda es faci en un comerç que compleixi totes les garanties.

En aquesta línia s’ha de destacar que la Guàrdia Urbana i el Departament de Protecció dels Animals també fan comprovacions en els comerços de venda d’animals de les condicions d’estança i cura d’animals, així com de les condicions administratives i tècniques. En aquestes inspeccions es té en compte, a banda del compliment dels requeriments documentals establerts per l’ordenança, les condicions vinculades al benestar dels animals: edat dels cadells, pautes de vacunació i d’alimentació, protocols de profilaxi i socialització, mides de les gàbies, nombre d’animals que hi ha a l’establiment, indicis de malalties o signes de desatenció, espais d’adaptació i quarantena, i tota la resta d’aspectes contemplats a l’ordenança.

Fotografia | Guàrdia Urbana

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt