El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Carta de Laia Ortiz als veïns i veïnes de Sant Andreu

Política

Benvolguts i benvolgudes,

Banner Ajuntament 300x250
 

M’adreço a vosaltres quan queden molt pocs dies per deixar de ser la regidora del Districte. Ha estat una decisió personal, molt meditada, el fet de deixar la primera línia política, i per tant, les responsabilitats institucionals. Sempre he pensat que aquestes han de ser acotades en el temps i saber marxar a temps, és clau per poder ser lliure i no dependre de tenir una cadira o no. Malgrat ser una decisió volguda, aquests dies estan sent intensos, acomiadant-me dels grans equips tècnics i polítics que m’han acompanyat durant aquests quatre anys a l’Ajuntament, i també, com en tots els canvis d’etapa, són dies de reflexió i balanç de la feina feta i els moments viscuts, i per tant, també amb certa nostàlgia.

Per mi ha estat un honor poder ser regidora del Districte on he nascut i he viscut fins al dia d’avui. Un orgull poder representar la riquesa del teixit social i la diversitat dels set barris de Sant Andreu. Així he pogut conèixer persones extraordinàries, que dediquen temps i energia des de desenes d’entitats a cohesionar els barris, a organitzar festes o jornades solidàries, a promoure la cultura i l’esport, la memòria històrica, la justícia de gènere o a exigir una educació de qualitat. Amb deu associacions de veïns que exigeixen barris dignes i assenyalen allò que queda per fer.

Sempre he entès que la política és una feina d’equip i en constant construcció. I és precisament a la ciutat i als nostres barris on la diversitat d’opinions i, sovint, els conflictes d’interessos, han de trobar la manera de canalitzar-se amb propostes que donin solucions i que puguem avançar en drets i qualitat de vida. Mai plou a gust de tothom, i segur que hem comès errors pel camí, perquè per avançar també cal decidir i arriscar. Però sempre he intentat escoltar a tothom i posar el bé comú (que no sempre és el que més soroll fa) per davant interessos particulars o de part.

De la mà d’entitats, veïns i veïnes hem avançat per dur a terme els projectes a què ens vam comprometre a l’inici del mandat, durant el procés d’elaboració del Pla d’Actuacions del Districte amb milers d’aportacions ciutadanes. Un pla que hem assolit en més d’un 90% en execució i que ha situat a Sant Andreu en el districte amb més inversió per càpita i reactivant temes que feia anys que estaven encallats, com el PERI Lanzarote, la urbanització de Casernes –malgrat queda molt per fer- o la pacificació del Carrer Gran.

Però també hem fet política de proximitat. Alguna que no es construeix però que és llavor de transformació. La inversió en cultura i educació sense precedents, la lluita contra la pobresa infantil o acompanyar millor a les persones grans ha estat una prioritat. La transparència, la participació una manera de fer. I malgrat estar en minoria, i amb una difícil situació política, sempre hem tingut la mà estesa amb els grups municipals del Districte. Perquè cadascun d’ells, amb la seva diversitat, representen les diferents mirades dels veïns i veïnes de Sant Andreu.

Després d’haver crescut al barri de Congrés-Indians, d’haver trepitjat sovint Baró de Viver per qüestions familiars i com actual veïna de Sant Andreu de Palomar, em sento molt afortunada d’aquests quatre anys, on he après moltíssim i us he sentit a prop. Quan heu exigit i quan heu acompanyat. Tanmateix, queden molts projectes per completar i d’altres per seguir avançant així que espero que el futur govern municipal, i en especial el regidor o regidora del districte, encarin aquesta responsabilitat amb el mateix entusiasme que ho vaig fer jo l’any 2015.

Moltes gràcies a tots i a totes pel suport rebut, així com per les crítiques constructives que ens han permès construir un Sant Andreu més digne i habitable per a tothom.

Jo em comprometo, que des de fora les institucions, continuaré empenyent per millorar la vida als nostres barris i per tal que els nostres fills i filles creixin feliços i en una ciutat saludable.

Visca Sant Andreu!

Laia Ortiz Castellví

2 Comentaris

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt