El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El petó / Antoni Arissa. Col·lecció Telefónica - @resantandreu

Neix el concurs de fotografia Antoni Arissa

Cultura

Antoni Arissa perviu. Òmnium Cultural Sant Andreu ha decidit retre un homenatge al fotògraf andreuenc amb l’organització del primer premi de fotografia que portarà el nom de l’il·lustre andreuenc. En aquest sentit, s’ha de destacar que l’objectiu del concurs és fomentar la cohesió social i el coneixement del Districte de Sant Andreu, ja que totes les imatges s’hauran d’haver pres al territori.

Banner Ajuntament 300x250
 

Serà a partir del pròxim 15 d’octubre i fins al 15 de gener quan tothom major de 18 anys podrà presentar les seves obres personalment a l’AVV de Sant Andreu de Palomar (de 18h a 20h). Quantes fotografies pot presentar cada participant? Un màxim de tres, per les quatre categories que ha obert Òmnium Sant Andreu al voltant de la cohesió social: l’escola, les tradicions culturals, l’esport i la música.

Tal com ha anunciat l’organització, les imatges hauran d’estar identificades amb el nom del carrer o plaça on s’han pres. Alhora, s’ha de destacar que no hi haurà límits per la tècnica fotogràfica que es vulgui fer servir. D’altra banda, les fotografies presentades a concurs no podran haver estat premiades en cap altre concurs, tant en l’àmbit nacional o internacional.

D’entre totes les obres presentades, el jurat en seleccionarà 30 per exposar-les en la mostra itinerant que anirà visitant les entitats de Sant Andreu a partir del mes de març del 2019. En paral·lel, es premiarà a la millor fotografia de cadascuna de les categories amb 300 euros i un guardó acreditatiu. Pel que fa als altres 26 finalistes, aquest rebran un diploma acreditatiu.

Antoni Arissa (1900 – 1980) va ser fill d’una nissaga d’impressors andreuencs i es va iniciar en la fotografia a començament dels anys vint. Va ser el fotògraf més destacat de l’Associació Fotogràfica Saint-Victor fundada a Sant Andreu de Palomar el 1922, entitat pionera a Catalunya en l’àmbit fotogràfic. Totes les bases del Premi al que dona nom es poden consultar aquí.

Fotografia | El petó / Antoni Arissa. Col·lecció Telefónica – @resantandreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt