El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Cases Pons i Gallarza / DGM

El carrer de Pons i Gallarza no es rendeix

Societat

Fa gairebé un any de l’aterratge d’especuladors a les cases del carrer de Pons i Gallarza, però la seva particular batalla amb els inquilins de les finques encara no ha cessat. Tot al contrari. Aquest dijous la plataforma ‘No Marxem’, que agrupa a part de la comunitat de veïns afectada, ha emès un comunicat en què anuncien la tornada a la lluita activa.

Banner Ajuntament 300x250
 

La nova posada en marxa del grup veïnal arriba just després d’un període d’hores baixes. Segons van comunicar el passat 19 de juliol, la dissolució de l’assemblea d’aleshores es devia a l’actitud de dues veïnes. El motiu? Aquestes els haurien fet el llit a la resta de veïns quan aquests tractaven d’organitzar la seva estratègia contra els inversors.

“És ben sabut que, quan una comunitat de veïns es veu amenaçada de ser expulsada i decideix organitzar-se, han de lluitar tots junts si volen tenir alguna possibilitat davant els inversors. Només que un dels veïns decidís fer la lluita pel seu compte, les possibilitats d’aconseguir alguna cosa serien pràcticament nul·les“, ha recordat aquest dijous la plataforma.

Tot i això, el col·lectiu ha decidit reactivar-se després de la defunció de Pablo ‘Vaso’, activista i pilar del pilar del Sindicat de l’Habitatge de Sant Andreu. “Sense ell ens hauria estat impossible arribar on som”, han assegurat des de ‘No Marxem’. Per aquest motiu, l’organització veïnal ja ha anunciat que tornaran a l’activitat contra els inversors que van comprar les llars on viuen i d’on els volen fer fora per especular.

Tal com han comunicat des del moviment, un primer contracte d’arrendament finalitza aquest mateix mes d’octubre. El front de lluita torna a agafar forma.

Fotografia | DGM

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt