El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Restes de soldats de Felip IV a la Sagrera / DÍDAC PÀMIES - ANTEQUEM

Les obres de La Sagrera fan aflorar centenars d’esquelets

Societat

Les obres de la nova estació intermodal de La Sagrera han fet aflorar 68 foses amb 358 esquelets, els quals podrien ser soldats de la Guerra dels Segadors (1640 – 1652). Segons ha declarat als mitjans el director del Servei d’Arqueologia de l’Ajuntament de Barcelona, Josep Pujades, la xifra encara es podria incrementar més a mesura que avancin les obres. El motiu? Es tracta d’una necròpolis sepultada des de fa segles.

 

Si bé encara s’han de fer proves amb carboni-14, les primeres hipòtesis assenyalen que es tracten de soldats de les tropes de Felip IV, els quals van posar en estat de setge la ciutat l’any 1651. Ara bé, la mort no l’haurien trobat en el camp de batalla, sinó en la pesta: “Ho deduïm perquè no s’han trobat indicis que apuntin a una mort violenta per ferides”, ha assenyalat Pujades a El País. De fet, ell mateix recorda que en aquella època “la pesta va castigar Barcelona”.

Restes de soldats de Felip IV a la Sagrera / DÍDAC PÀMIES - ANTEQUEM
Restes de soldats de Felip IV a la Sagrera / DÍDAC PÀMIES – ANTEQUEM

Les primeres excavacions arqueològiques en la necròpolis daten del 2011 i tot apunta al fet que que encara tenen recorregut. A parer dels arqueòlegs, el nou col·lector que avançarà per la Rambla Prim farà aparèixer més cossos enterrats. En la descoberta de les darreres setmanes, gairebé tots eren homes d’entre 15 i 35 anys. Ara les seves despullades seran traslladades al magatzem del Museu d’Història de Barcelona a la Zona Franca, on seran estudiades per confirmar les primeres hipòtesis vinculades a un campament militar gegant, instal·lat allà on abans hi havia el municipi de Sant Martí de Provençals.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt