El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Mossos d'Esquadra / FOTOMOVIMIENTO

Detingut un andreuenc per falsificar milers de T-10

Societat

Els Mossos d’Esquadra han dut a terme una operació contra la falsificació de bitllets de transport públic, en la que han detingut a 14 persones, de les que, com a mínim, una és veïna de Sant Andreu. En total, la xarxa hauria clonat gairebé 450.000 títols de transport (la majoria T-10 d’una zona). Després, aquestes les venien en mercats ambulants, sortides de metro o a la porta d’escoles per cinc euros (en comptes dels 10,20 euros que costen).

Banner Ajuntament 300x250
 

Tal com ha explicat el cap de la divisió de Transports dels Mossos, Josep Guillot, l’operatiu es va dur a terme dimarts, tot i haver començat les investigacions des de feia setmanes. Quin ha sigut el fil que han anat estirant? Els encàrrecs reiterats de bobines de bitllets que feia un operari de manteniment de les màquines del metro, el qual n’hauria sostret fins a 223  amb l’objectiu de vendre-les posteriorment a la xarxa delictiva formada per dues famílies.

Un cop aquests clans es feien amb els títols originals, els imprimien, gravaven la banda magnètica, les tallaven i venien els títols de transport a meitat de preu. En total, el cos policial calcula que el frau supera els 4,4 milions d’euros, ja que algunes targetes no eren només d’una zona, ja que fins i tot se’n venien de sis zones a municipis com Vic.

Dels set registres que s’han dut a terme en domicilis, un ha sigut a Sant Andreu (tot i que no ha transcendit la localització exacta). A més, a tota l’operació s’han aconseguit identificar a 18 persones (14 detinguts), i s’ha intervingut una arma de foc, dues armes detonadores, gairebé 5.000 euros en metàl·lic i material per manipular i fabricar les targetes. Ara se’ls imputa els delictes de pertinença a grup criminal, falsificació de documentació mercantil, estafa, furts, apropiació indeguda i frau del flux elèctric. A més, al treballador de TMB també se l’ha denunciat per violència de gènere i violència domèstica.

Fotografia | Imatge d’arxiu / FOTOMOVIMIENTO

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt