El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Mossos d'Esquadra a l'acte del cos en la comissaria de Sant Andreu / MOSSOS D'ESQUADRA

Un mosso “desafia” al seu cap per instar-lo a utilitzar el català

Societat

Els Mossos d’Esquadra han proposat castigar a un agent amb una sanció de 16 dies de suspensió de feina sou, després de no mantenir la “consideració deguda” al seu cap de la comissaria de Sant Andreu. Segons publica El Mundo, la suposada falta greu al seu superior tindria el seu origen en l’ús que volia fer l’agent del castellà en els seus atestats policials.

 

L’agent s’hauria negat a complir l’ordre dictada l’any 2009 sobre l’ús dels idiomes en els atestats. Tal com denuncia aquest, el seu superior instava a fer les diligències “sempre en català”, mentre que només podien omplir en castellà els espais on el denunciant havia de dir la seva (a condició que aquest parlés castellà). Tot i que el criteri fins ara no consta que hagi generat cap més conflicte, l’agent va al·legar al seu cap que l’ordre era “il·legal”, ja que vetava l’ús d’una llengua oficial com és el castellà.

Si bé la Divisió d’Assumptes Interns (DAI) no ha entrat a valorar el criteri establert pel cap de la comissaria de Sant Andreu (tot i titllar les discrepàncies de “plenament legítimes”), el que si ha valorat és l’actitud del mosso. Tal com explica la DAI, el seu punt de vista no justifica el fet que hagi “menyspreat la consideració deguda al seu comandament”. A més, afegeix que aquesta consideració “és un valor cabal i l’essència del comportament dels membres d’aquesta organització”.

“L’agent inculpat, amb la seva conducta, va desprestigiar al seu comandament, d’una banda, quan davant testimonis li va exigir de forma desafiadora que li tornés a repetir l’ordre i, per un altre, va dirigir dues notes informatives als seus comandaments en les quals va deixar per escrit el seu desafiament i desconsideració“, sosté l’informe. Per contra, el mosso ja ha presentat al·legacions i assegura que el seu expedient “no és més que una estratègia per part de la DAI” per sancionar-lo i el qualifica de “muntatge”.

Fotografia | Mossos d’Esquadra en un acte del cos en la comissaria de Sant Andreu / MOSSOS D’ESQUADRA

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt