El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Això és el que recomanen els Mossos per evitar robatoris a casa / @MOSSOS

Com evitar que els lladres t’entrin a casa?

Societat

Arran de la desarticulació per part dels Mossos d’Esquadra d’un grup de tres individus que va entrar a robar a sis llars amb força a un municipi de l’àrea metropolitana, el cos policial han publicat una sèrie de recomanacions per evitar que qualsevol altre lladre o banda perpetri a les llars.

 

De fet, molts d’aquests consells van emmarcats en evitar que els amics de l’aliè tornin a aprofitar-se del mateix modus operandi, els quals entraven entre 18:00 i les 20:00 hores mitjançant portes corredisses o finestres, ja que resultaven més senzilles de forçar amb una petita palanca. Després, utilitzaven elements per bloquejar els accessos al domicili per tal d’evitar que els propietaris entressin mentre es trobaven a l’interior robant. Al cap i a la fi, l’objectiu era d’una banda, dificultar l’entrada i de l’altra, guanyar temps per fugir.

Per aquest motiu, els Mossos d’Esquadra recomanen:

– La instal·lació d’un mecanisme econòmic i força efectiu, com és el passador. S’ha de tancar les finestres i/o portes amb el passador, encara que s’estigui a casa o si marxa per una estona curta.

– Tancar la porta donant dues voltes al pany. Si es disposa d’un escut de pany massís molt millor, ja que són molt segurs.

– En comunitats de veïns s’ha de procurar no deixar entrar a qualsevol persona que no s’identifiqui, ni pel porter automàtic ni per l’entrada del pàrquing.

– Si es veu qualsevol persona que ens generi desconfiança entorn del domicili, sigui perquè no la coneixen o bé perquè està en actitud vigilant, no s’ha de dubtar en trucar al 112. A més, recomanen facilitar el màxim d’informació possible tant de les persones com dels vehicles sospitosos.

– En cas de trobar-se amb un intrús dins de casa es recomana no oferir resistència i facilitar-li la sortida.

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt