El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Recreació virtual de com quedarà l'Escola Ignasi Iglésias en finalitzar les obres / CEB

Així serà l’ampliació de l’Escola Ignasi Iglésias

Societat

Les retroexcavadores ja estan a punt per entrar al pati de l’Escola Ignasi Iglésias. El Consorci d’Educació de Barcelona ja ha tancat la licitació de les obres del complex educatiu, les quals es calcula que poden suposar una inversió de 5 milions d’euros (IVA inclòs).

 

Si bé el tret de sortida a l’actuació urbanística serà l’enderroc del pavelló poliesportiu on actualment juga el Sant Joan de Mata (el qual es mudarà a una nova carpa provisional), les obres no es contempla que s’acabin fins al mes d’agost del 2019.

L’actuació contempla l’ampliació de l’escola, la qual passarà d’una a dues línies, la construcció d’un nou gimnàs i la rehabilitació del conjunt arquitectònic actual (tant de la masia de Can Carasses com de les aules de primària). En aquest sentit, la reforma de la masia se centrarà als interiors, amb una redistribució general dels espais i de les instal·lacions, assenyala el projecte executiu al qual ha tingut accés L’Exprés de Sant Andreu. A més, també s’instal·larà un ascensor i es retiraran les fusteries interiors i exteriors, així com la solera de 310 metres quadrats.

Pel que fa a la masia també es contemplen actuacions puntuals en la façana, ja que s’obrirà el porxo cap al pati i es retiraran els elements arquitectònics sobreposats. Respecte a l’actual gimnàs, aquest serà enderrocat i es tornarà a aixecar un de nou en la zona que dóna al carrer del Cinca (on està situada la pista exterior). En aquest sentit, aquesta pista es traslladarà just darrere de l’edifici històric i davant del nou edifici d’aules.

Respecte a l’edifici que acull les aules de primària, aquest també serà reformat per dins i ampliat amb un nou edifici adossat de característiques similars i que s’allargarà sobre la planta que actualment ocupa el poliesportiu. També cal destacar que hi ha previst construir un pont entre l’aulari i l’escala del darrere de la masia.

Recreació virtual de com quedarà l'Escola Ignasi Iglésias en finalitzar les obres / CEB
Recreació virtual de com quedarà l’Escola Ignasi Iglésias en finalitzar les obres / CEB

Si bé els alumnes de l’escola hauran de conviure amb les obres fins a la seva finalització, els responsables del projecte asseguren que les tasques es duran a terme per fases. L’objectiu? Causar les mínimes molèsties possibles. A més, cal afegir que una vintena d’arbres també veuran modificada la seva ubicació actual i seran trasplantats a altres punts del pati.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt