El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés, es va negar a signar la declaració institucional / ARXIU

Els comuns voten des d’aquest dijous si trenquen amb el PSC

Política

Dies claus pel Govern de la ciutat i del Districte de Sant Andreu. Barcelona en Comú ha posat en marxa des d’aquest dijous una consulta a les bases per decidir si s’ha de donar continuïtat al pacte municipal amb el PSC. El procés participatiu s’allargarà fins al proper dissabte i estarà obert digitalment a les 9.500 persones que estan inscrites i verificades per la formació.

 

La pregunta que formula la cúpula dels comuns als seus inscrits és la següent: “Atès el suport del PSC/PSOE a l’aplicació de l’article 155, Barcelona en Comú ha de posar fi al pacte de govern amb el PSC a la ciutat per governar en solitari?”. Tal com ha comunicat el partit, la votació finalitzarà a les 23:59 hores de dissabte i els resultats es donaran a conèixer diumenge 12 a partir de les 12 hores.

La consulta a les bases arriba després que 300 persones pertanyents a l’organització demanessin a la Coordinadora la necessitat de dur a terme aquesta consulta interna. De fet, si bé el sistema de votació és totalment digital, alguns grups de Barcelona en Comú han organitzat punts presencials per oferir suport a aquelles persones que ho necessitin.

En aquest sentit, Sant Andreu en Comú ha habilitat el local d’ICV del carrer de Pons i Gallarza, número 60. Tal com ha comunicat la formació a L’Exprés de Sant Andreu, l’horari de suport a la votació que han establert és dijous i divendres de 18 a 21 hores, i dissabte d’11 a 13 hores.

El sentit del resultat de la consulta pot esdevenir crucial pel Districte de Sant Andreu. En cas d’imposar-se el sí al trencament, l’actual regidora, Carmen Andrés, hauria d’abandonar el despatx de la plaça d’Orfila. Posteriorment, els comuns haurien de decidir qui dels seus onze regidors hauria d’ocupar la màxima responsabilitat del Districte.

Si en aquest cas el càrrec no recaigués en la figura de Laia Ortiz, l’obra executiva del Districte passarà a tenir quatre regidors diferents en quatre anys: 2015 – Raimond Blasi; 2016 – Laia Ortiz; 2017 – Carmen Andrés i 2018 – per concretar. Per la seva banda, dies enrere el líder municipal dels socialistes, Jaume Collboni, va assegurar que respectava la consulta, tot i que considerava “molt poc responsable” el fet que els comuns consultin a les seves bases sobre el pacte de Govern.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt