El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Mercat de Sant Andreu / JOSÉ NAVARRETE - COLECCIONISTAS DE MOMENTOS

El Mercat de Sant Andreu comptarà amb un desfibril·lador

Societat

Territori antiinfarts. Des d’aquest mateix dimarts fins al proper mes de març l’Ajuntament de Barcelona s’ha compromès a instal·lar desfibril·ladors a tots els mercats de Barcelona. Si bé en el cas de Sant Andreu la instal·lació alimentària es traslladarà a la carpa provisional el proper mes de novembre, la mudança temporal no evitarà que botiguers i clients comptin amb un d’aquests aparells salva-vides.

 

Així ho ha anunciat l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, després de signar un conveni amb la Fundació Barcelona Salut. Segons el consistori, actualment només 17 mercats compten amb desfibril·ladors, motiu pel qual la idea és estendre’l als 39 espais gastronòmics restants. En aquest sentit, cal destacar que a nivell de ciutat uns 60 milions de persones anuals es deixen veure per aquestes superfícies, les quals donen feina a 7.500 persones.

Els desfibril·ladors permeten actuar immediatament en cas de parada cardiorespiratòria. De fet, l’avantatge principal és que el poden fer servir qualsevol persona que no tingui coneixements de reanimació. El mateix aparell dóna les instruccions a l’usuari perquè el faci servir en cas d’urgència. Tal com ha destacat la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, aquesta infraestructura sanitària “pot ajudar a salvar moltes vides”.

Fotografia | Una de les parades del Mercat de Sant Andreu / JOSÉ NAVARRETE – COLECCIONISTAS DE MOMENTOS

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt