El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Atracament en una farmàcia / MOSSOS

Dos dels tres lladres detinguts a Sant Andreu, en llibertat

Societat

A tota pastilla i com si no hi hagués un demà. Així van viure tres persones els dies abans de ser detinguts a Sant Andreu. De fet, la seva captura no va estar exempta de risc. Una patrulla dels Mossos d’Esquadra els va detectar en un operatiu destinat a localitzar-los i els individus es van donar a la fuga. Finalment, però, el cos policial els va arrestar i els va posar a disposició judicial. El jutge ha decretat llibertat per dos d’ells i l’ingrés a presó pel tercer.

 

Els tres dies anteriors a la detenció podrien ser un guió de pel·lícula americana. Els homes de nacionalitat espanyola i entre els 35 i els 43 anys van cometre en només 72 hores nou atracaments a establiments comercials, vuit robatoris violents i es van emportar fins a set vehicles. Finalment, les Unitats d’Investigació de les comissaries de Cerdanyola del Vallès, Santa Coloma de Gramanet, Badalona i Nou Barris van posar fi a la seva frenètica activitat delictiva.

Tot va començar el passat diumenge 27 d’agost quan els acusats van sortir al carrer a arrasar amb tot al seu pas. Ja la primera nit del 27 van cometre tres atracaments en establiments de Santa Coloma de Gramanet (dos forns de pa i un bar), i van fugir amb dues furgonetes que havien robat prèviament.

El dilluns següent els tres individus van realitzar diversos atracaments per Badalona i Sant Martí, pels quals va utilitzar un cotxe també robat. Aquest vehicle apareixeria cremat durant la mateixa tarda. A més, lluny d’haver calmat les seves ànsies, a les hores van sostreure un nou vehicle, van fer una estrebada, van atracar un bar de Badalona i una nova farmàcia a Nou Barris.

Acabat el dia i amb les forces recuperades, la parada de l’endemà va ser Montcada i Reixac, municipi on van robar un altre cotxe i amb el qual, suposadament, es van desplaçar fins a Sant Andreu de Palomar per atracar amb violència a un taxista. Pel camí també van robar amb violència a un camioner a la C-17 i al final del dia van tornar a cremar el vehicle que havien fet servir.

La nit de dimecres a dijous 31 d’agost van tornar a actuar. Aquest cop, amb una navalla van robar el cotxe d’una noia i acte seguit van marxar a cometre dos nous atracaments en bars del Districte de Sant Martí. Pel camí van intentar fer una estrebada a una altra noia que caminava per la vorera. Finalment, les unitats policials van poder detenir-ne a dos el dijous 31 d’agost a primera hora i al tercer el van enxampar el divendres següent.

Els atracadors van arribar a fer servir una xeringa per intimidar a les víctimes / MOSSOS
Els atracadors van arribar a fer servir una xeringa per intimidar a les víctimes / MOSSOS

Els investigadors els consideren autors de, com a mínim, nou atracaments a comerços, entre els quals es poden comptar forns de pa, farmàcies i benzineres; més de vuit estrebades i robatoris violents amb l’ús de set vehicles sostrets.  A hores d’ara els agents treballen en l’esclariment d’una desena d’altres fets delictius més, dels quals en podrien ser els autors.

Per tal d’aconseguir els seus objectius, els subjectes feien servir ganivets i xeringues per intimidar. En cas de resistència tampoc dubtaven a l’hora de colpejar les víctimes. En dues ocasions van estar a punt d’atropellar diversos vianants mentre fugien. Malgrat això, no van ocasionar lesions de consideració a cap de les víctimes.

Tot i que els tres autors identificats ja han sigut processats, els Mossos d’Esquadra no descarten noves detencions.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt