El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Un apartament turístic de luxe al centre de Barcelona / ENJOY BCN

Dels 600 habitatges de luxe de BCN, cap es troba a Sant Andreu

Economia

Sant Andreu no és terra de rics. O almenys, de milionaris (aparentment). Tal com ha analitzat la immobiliària francesa Barnes Internacional, de les 600 propietats de luxe que hi ha a Barcelona, cap es troba al Districte de Sant Andreu. De fet, 301 d’aquestes vivendes es localitzen a Sarrià – Sant Gervasi, 103 a l’Eixample i 102 a Les Corts.

 

La societat especialitzada en habitatges d’alt standing ha establert els 2 milions d’euros de valor com a barem per realitzar l’estudi. Un tipus d’immoble que, tal com assenyala l’informe, tampoc es localitza cap a Nou Barris, tot i que sí que es poden trobar 42 a Ciutat Vella, 27 a Sant Martí, 14 a Gràcia, 9 a Sants-Montjuïc i 2 a Horta-Guinardó.

Segons la immobiliària, aquests pisos de luxe tenen de mitjana entre 150 i 350 metres quadrats, mentre que si són cases la superfície se situa entre els 400 i els 1.000 metres quadrats (sense comptar el terreny de la finca). A més, acostumen a tenir una gran sala d’estar, entre quatre o cinc habitacions, tres banys, ascensor, sostres alts, terrasses àmplies, bon aïllament acústic, servei de consergeria, plaça de pàrquing i molta llum.

Sobre aquest darrer aspecte, des de Barnes International assenyalen que un pis de luxe amb bones vistes pot veure incrementat el seu valor entre un 30% i un 50%. Per aquest motiu, les llars orientades al sud i amb vistes al mar acostumen a duplicar el preu del mercat en el qual es troben habitatges de característiques similars.

Un cartell immobiliari gegant ja recobreix el Mercaodeon de Fabra i Puig / DGM
Un cartell immobiliari gegant ja recobreix el Mercaodeon de Fabra i Puig / DGM

Si bé a Sant Andreu la promotora Stoneweg Living ha posat en marxa la promoció Odeón Residencial que contempla la construcció de 32 habitatges d’alt standing, cap d’aquests pisos tindrà un valor superior als 2 milions d’euros. Ara bé, el preu de sortida de l’habitatge més assequible serà de 300.000 euros. Un altre punt on s’estan aixecant pisos de luxe és al carrer de Pons i Gallarza, cantonada amb el carrer de Fraga.

De fet, si es consulten els portals immobiliaris virtuals, cap dels habitatges que estan a la venda a Sant Andreu de Palomar supera el milió d’euros. El més car està ofert per l’exclusiva immobiliària Engel & Völkers per 850.000 euros. Tal com detalla el portal, es tracta d’una casa amb ascensor en les tres plantes, tres terrasses i cinc habitacions, distribuïdes en una superfície total de 343 metres quadrats.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt