El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Festival Dau Barcelona es jugarà a través de les pantalles

Cultura

La 9ª edició del Festival Dau Barcelona, que s’havia de celebrar presencialment a la Fabra i Coats el cap de setmana del 14 i 15 de novembre, ha decidit adaptar els seus continguts al format virtual per tal d’ajustar-se a les mesures sanitàries contra la COVID-19. Organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona i comissariat per Oriol Comas, el festival d’enguany estarà protagonitzat pel contingut propi, com les dues macropartides de Kahoot! que ja hi ha preparades, alhora que servirà de vestíbul virtual per a les activitats que organitzaran les editorials de jocs en els seus propis canals durant els dies de festival.

Banner Ajuntament 300x250
 

Tal com ha emfatitzat l’organització, el portal virtual del Festival Dau procurarà mantenir les seccions principals de l’esdeveniment per convertir-se en un punt d’informació i d’entreteniment únic, després que el nombre d’aficionats als jocs de taula s’incrementés arran del confinament. Per aquesta raó, el web acollirà la secció Els jocs del Dau, amb apartats tan significatius com el dedicat a l’autor convidat d’enguany: l’alemany i creador del Catan, Klaus Teuber.

El portal virtual tampoc perdrà l’apartat del Dau Històric virtual, que constarà de breus gravacions on els principals clubs de joc històric de Catalunya expliquen les seves activitats i descriuen alguns dels millors jocs històrics així com les seves diferents modalitats. En paral·lel, la secció del Dau Pro seguirà sent un espai de networking per als professionals del sector del joc, però ara totalment avesat al format online. Com? Mitjançant un Speed Dating on una selecció d’autors sense joc publicat faran arribar els vídeos produïts pel Dau Barcelona a tots els editors de l’Estat.

Un altre aspecte que seguirà ben viu serà el de Les escoles al Dau. En aquest cas, el Dau Virtual ha preparat sessions de joc (de taula, tradicional i de deducció) per a nens i nenes de 5è i 6è de Primària, que permetrà que molts més alumnes en puguin gaudir des dels seus centres educatius. A més també s’aprofitarà el Dau virtual per obrir una secció pensada per als docents, on es podran trobar tots els recursos que les editorials publiquen sobre adaptacions pedagògiques dels seus jocs. Finalment, la gala dels Premis Dau Barcelona també serà íntegrament virtual, tot i que gravada prèviament.

Fotografia | Festival Dau 2019

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt