El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El SAT! reobre les portes a una temporada carregada d’espectacles

Cultura

Després que la pandèmia de la COVID-19 obligués el món cultural a abaixar la persiana, el control de la malaltia i l’adaptació a les mesures de seguretat han fet de la cultura un dels espais més segurs. Per deixar-ho palès, el SAT! Sant Andreu Teatre celebrarà aquest proper dissabte l’acte inaugural d’una temporada 2020-2021 carregada d’espectacles familiars i de dansa.

 

La companyia Engruna Teatre serà l’encarregada d’apujar de nou el teló amb l’espectacle Sopa de Pedres. Una reflexió per a tots els públics sobre les persones que han de fugir de casa seva i la importància de la cooperació i del treball en equip. Amb aquesta funció es donarà el tret de sortida a la programació familiar amb 14 propostes. D’aquestes, dues formaran part del Festival El més petit, on participa el SAT! des de fa tres temporades, i una en el marc del Festival DANSAT: Plas!Tic, de la Cia. La Quebrá, que s’estrenarà a la sala de Sant Andreu.

Pel que fa a la resta de la cartellera que tot just s’enceta, hi destaca Klé, de la companyia Addaura Teatre Visual, la qual portarà a l’àmbit escènic l’imaginari de l’artista suís Paul Klee combinant la dansa, la màgia i els titelles amb la música en directe. A més, el SAT! també ha programat per d’aquí a unes setmanes Història d’un mitjó, de la Companyia La Canica i Piccolo circ de fil, d’Antonella d’Ascenzi, proposta multidisciplinar que treballa la dansa, el vídeo, titelles i teatre gestual i d’objectes.

De cara al Nadal i enfocant-se a fascinar a tota la família, l’escenari s’omplirà de les màgiques bombolles de sabó de Pep Bou, amb el seu espectacle Clinc!, mentre que la companyia Pentina el Gat representarà el musical Corre Trufa. Per tancar el calendari de festes, la Cia. Roseland Musical presentarà Geometria, un espectacular muntatge amb projeccions 3D. Més endavant serà el torn d’En Jan Totlifan, premi FETEN 2016, de la companyia L’Estaquirot Teatre; Andròmines, de Samfaina de colors, i Cuida’l, de la companyia Fes-t’ho com vulguis.

Com no podia ser d’una altra manera, el SAT! recuperarà el Cicle Remenuts, el qual aplega els espectacles dirigits a la primera infància (nens i nenes de 0 a 5 anys) amb aforament reduït i una durada màxima de 45 minuts. En aquest marc, la companyia Silver Drops presentarà un espectacle dedicat a acostar el llenguatge de la dansa contemporània als més petits, i en paral·lel la Cia. Pels més menuts, proposarà Söns per als més menuts, tot un recorregut per escenes musicals, sons i imatges poètiques pròpies de l’imaginari del món del circ. Els dies 23 i 24 de desembre, la mateixa companyia tornarà per presentar Nadales per als més menuts.

El SAT! és dansa

Si el coronavirus no ha posat punt final als espectacles familiars, tampoc ho ha fet amb el segon pilar del teatre andreuenc. Des de la sala s’ha volgut potenciar, encara més, tot l’espai de la dansa contemporània, motiu pel qual aquest mateix 22 d’octubre la companyia Lava ja presentarà Bending the walls i Beyond, tota una carta de presentació pel Festival Dansat.

Durant aquesta edició del festival també es podrà veure l’última proposta de Daniel Doña, Retrospectiva 2.0, així com Complicitats, la qual estarà composta per quatre peces breus de quatre companyies: Mutuo, Javier Arozena, Thomas Noone & Alba Barral i Tangen|Benzal. A banda, l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APDC) organitzarà el programa Circula! Tren de creació i formació en dansa, amb dues propostes al teatre del carrer de Neopàtria: Dulces bestias, de la Cia. Nómada, i Bailes de histéricas, de Carmen Muñoz.

BENDING THE WALLS BEYOND, l’obra de Lava // SAT!

Després de guanyar el Premi SAT!, la coreògrafa Ana Borrosa tornarà a Sant Andreu per presentar un díptic amb Jellyfish, la peça per la qual va ser guardonada, i Pinkfish, la seva peça anterior que també ha rebut nombrosos premis (1r Premi i Premi del Públic del XIII Certamen Coreogràfic de Sabadell, XXII Premi de la Crítica de Catalunya). Ja la primavera de 2021, el SAT! presentarà els espectacles Iron Modvm III, d’Iron Skulls Co., Infern, de La Taimada i Mulïer, de la Cia. Maduixa, programada en el marc de la Quinzena Metropolitana de Dansa en la seva tercera edició.

Per últim, destacar que els responsables de l’espai cultural han desplegat un seguit de mesures d’higiene i salut que, juntament amb el compromís dels espectadors, garantiran que el teatre segueixi sent un lloc segur. L’ús de mascareta serà obligatori per a totes les persones a partir de 6 anys durant tota l’estada al teatre i l’aforament serà limitat segons la normativa vigent. El teatre, la sala i la resta d’espais comuns, seran degudament desinfectats després de cada funció. Es posarà gel hidroalcohòlic a disposició dels espectadors. El teatre obrirà les portes amb temps suficient per evitar aglomeracions i tant l’entrada com la sortida es farà de manera esglaonada, seguint les indicacions del personal del teatre.

Fotografia | L’espectacle Sopa de Pedres, de la companyia Engruna, serà l’encarregat d’obrir la temporada cultural // SAT!

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt