El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Entregats els 41 habitatges de la Fabra i Coats per a gent jove

Economia

Final (o principi) de la polèmica. Després de l’intens debat sobre si la Fabra i Coats era el millor espai per acollir habitatge social i el nivell econòmic dels seus inquilins, aquest dilluns l’Ajuntament de Barcelona ha entregat les 46 claus dels nous habitatges de fusta (cinc de les quals seran per a artistes residents a la Fàbrica de Creació).

 

Tal com va anunciar l’executiu de l’alcaldessa Ada Colau, l’aspecte més rellevant d’aquesta promoció es basava en el fet que eren pisos de «lloguer assequible per a menors de 35 anys». Si més no, tan bon punt van sortir les bases per adjudicar els habitatges, l’AVV de Sant Andreu de Palomar va sortir immediatament a denunciar les clàusules que va establir el Consorci de l’Habitatge de Barcelona. Els ingressos mínims que havien de tenir els sol·licitants eren de 1.666 euros mensuals.

“Són pisos que no estan dirigits al gruix dels joves, només a aquells que potser ja estan més a prop dels 35 anys i que engloben la renda mitjana barcelonina”, remarcaven des de l’entitat veïnal. Al seu parer, Ajuntament i Generalitat van “oblidar” a totes aquelles persones que cobren al voltant de 1.000 euros i que “hauran de continuar a la seva sort entre les feres especuladores”.

Tot i això, tampoc van ser pocs els que van presentar sol·licitud: més de 1.900 van presentar tota la documentació i al final només 41 han sigut els afortunats d’accedir als immobles, pels quals pagaran prop de 400 euros al mes (en funció de la renda). Una nova vida en un entorn idíl·lic, però, que quedarà emmarcada per la intensa activitat cultural de l’interior de la Fabra i Coats.

Zona comú de la nau rehabilitada // AJUNTAMENT DE BCN

La nau dels habitatges dona directament a la plaça de la Fabra i Coats on se celebren la gran majoria de festivals de música. Festivals que ja han provocat diferents queixes del veïnat dels voltants pel soroll. Per tant, caldrà esperar a veure com el nou veïnat es relaciona amb l’activitat del recinte fabril (les portes dels seus nous habitatges només queden a tres metres de les finestres que donen a l’exterior). Aquestes, per cert, només resten protegides per una reixa.

Per últim, posar de relleu que aquesta és la promoció d’habitatges per a gent jove que promou l’Ajuntament de Barcelona des de fa més de 10 anys. L’acte d’entrega de claus d’aquest dilluns ha comptat amb la presència de les corresponents autoritats polítiques, com ara la regidora de Sant Andreu, Lucía Martín.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt