El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Recollida de signatures a les portes del Mestre Gibert DGM.jpg

Recullen firmes per recuperar la pediatria al CAP Meridiana

Societat

“Si tens una urgència amb la nena i vas al CAP de Meridiana, en no tenir ni idea de com tractar-la i no atrevir-se a mirar-la, sempre t’acaben derivant al CAP de les Casernes“, exposa Sílvia Bielsa, mare de dues filles i veïna de la zona entre Malats i Fabra i Puig. La seva experiència no és inèdita, sinó que és el pa de cada dia; mentre que els adults tenen els metges de capçalera al CAP de Sant Andreu, els menuts sempre s’han de desplaçar fins a les instal·lacions de casernes.

Banner Ajuntament 300x250
 

Una circumstància a la qual Carla Mischke ha volgut posar punt final: ella mateixa s’ha encarregat d’impulsar una recollida de signatures entre els veïns i veïnes “per recuperar el servei de pediatria, les analítiques per a infants i el fet que els fills de pares separats puguin ser atesos als dos CAPs de referència d’ambdós domicilis“, ha explicat a L’Exprés de Sant Andreu. Una lluita en què des de fa unes setmanes ja no camina sola, gràcies a l’adhesió de l’AVV de Sant Andreu de Palomar i l’AVV de Sant Andreu Nord – Tramuntana.

En aquest sentit, tal com exposa la vocal de salut de la primera entitat veïnal, Maria Guàrdia, la petició de Mischke “ha sigut tota una sorpresa, ja que després de tants anys ningú havia protestat sobre com estava la pediatria“, explica. De fet, Guàrdia recorda que, quan els responsables de salut van fer el trasllat a Casernes, “nosaltres sí que ens vam queixar, però com després ens van explicar d’una forma molt maca que a partir d’ara tots els pediatres podrien compartir experiències amb els especialistes, i en vista que quan es va posar en marxa ningú es va queixar, vam deixar fer endavant“, explica la vocal veïnal.

Si més no, les entitats consideren que el nou moviment que ha impulsat Mischke necessita una reflexió i iniciar un camí envers al canvi de model sanitari de Sant Andreu. Tal com analitza el vocal de salut de l’associació de veïns del nord de Sant Andreu, Carlos Blanch, “d’alguna manera al principi ens van convèncer del fet que seria millor, però després ens hem acabat preguntat pel fet que ‘quants casos tenim a Casernes, perquè tots els pediatres s’hagin de reunir com a Doctor House“. “Creiem que no compensa; la proximitat i el dia a dia ha d’estar per damunt de l’especialització; o dit d’una altra manera: primer la primària i després l’especialitzada“, conclou Blanch.

De fet, des de l’AVV de Sant Andreu de Palomar recorden que en l’elaboració del Pla d’Actuació del Districte (PAD) ells ja van proposar mantenir “com a mínim, un servei d’urgències al CAP Meridiana, però el primer que ens van dir és que no hi ha suficients pediatres i que a més prefereixen estar tots junts per comentar les coses”, explica Guàrdia. Una qüestió que, si segueix així, provocarà que els veïns i veïnes hagin de continuar desplaçant-se fins a Casernes.

Recollida de signatures a les portes de l'Escola Mestre Gibert / DGM
Recollida de signatures a les portes de l’Escola Mestre Gibert / DGM

“Nosaltres vivim aquí al costat de Fabra i Puig i quan hem d’anar al pediatre hem de fer dues parades de metro, quan fins ara podíem venir caminant“, critica Judit Adán, veïna de la zona. De fet, tant Adán com Laura Contreras formen part dels centenars de persones que ja han signat a la campanya impulsada per Mischke: “Sabem que les instal·lacions de Casernes estan millor, però si has d’anar cada setmana per cures, a nivell logístic és més complicat i has de sacrificar els horaris escolars i laborals per anar al metge, quan abans el tenies al costat de casa“, assenyala Contreras.

Tal com exposa Mischke, la recollida de signatures no té límit i l’únic que cerca és pressionar a les direccions dels centres sanitaris perquè prenguin cartes en la matèria: “Només demanem que la sanitat infantil sigui com la dels adults: els que viuen d’X carrer cap aquí que vagin a aquest ambulatori, mentre que els qui viuen d’Y carrer cap allà vagin a l’altra”. Avui dia, tant les entitats com la impulsora s’han reunit només una vegada amb els responsables mèdics sense arribar a cap acord satisfactori.

Tags:

1 Comentari

  1. Pels nou vinguts a Sant Andreu, informar que abans pediatria no estava a l’anterior emplaçament, i que les actuals instal·lacions tenen connectivitat directa amb Pediatria de la Vall d’Hebron.

    Personalment prefereixo caminar 5-10 minuts més, o agafar el bus o fer 1/2 parades de metro i tenir un dels millors Caps de pediatria de tota Barcelona, i la confiança que això em dona per la salut del meu fill, a caminar menys. Qüestió de preferències…

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt