El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Iósif Stalin

Una fira a la Fabra i Coats enaltirà la figura d’Stalin

Societat

La I Fira del Llibre Marxista que se celebrarà a la Fabra & Coats el proper dissabte comptarà amb la presentació del llibre ‘Stalin Insòlito’, de Ricardo E. Rodríguez. Un volum que, tal com ha declarat el seu propi autor a la Radio Rebelde Republicana, “dona resposta a totes aquelles mentides i falsedats que s’han dit sobre Stalin”. En la seva opinió, de tot el que s’ha escrit, “el 95% és mentida”.

 

La conferència d’enaltiment de la figura del dictador totalitari Iósif Stalin se celebrarà a l’equipament públic ‘Espai Bota’. Segons assenyala sota pseudònim un dels organitzadors de la fira, Uhaitz Arrizabalaga, l’Ajuntament de Barcelona “no ens han posat cap impediment; tot al contrari”. En opinió de Arrizabalaga, la xerrada sobre “un líder obrer molt important” és “objectivament històrica”.

Arrizabalaga considera que la historiografia moderna ha intentat “destruir la figura d’Stalin” a partir de “mites” com el culte a la seva personalitat o “l’innumerable nombre de morts que se li atribueixen”, els quals titlla de “ciència ficció”. Segons explica, aquests arguments només s’utilitzen per amagar el rol que va jugar Stalin “en la construcció prèvia de la revolució”, així com el paper que va jugar in situ en la creació de la Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques (URSS). Segons assenyala, però, el seu “major llegat” van ser les “reformes econòmiques”.

L’entitat que hi ha darrere de la Fira del Llibre Marxista és la Universidad Obrera, la qual va néixer “amb la intenció de donar un impuls a la teoria del marxisme-leninisme”, explica qui també és membre del col·lectiu. “Nosaltres ens regim pels clàssics dels filòsofs marxistes Marx i Engels” i després pels clàssics de “l’etapa imperialista”, com Lenin o Stalin. Segons relata, les dues faccions dins del marxisme (leninistes i stalinistes) “no existeixen”. “Són diferències despectives que s’han fet per part d’aquells que volen destruir”, narra.

Portada del llibre 'Stalin ¡Insólito!'
Portada del llibre ‘Stalin ¡Insólito!’

Des de l’organització apunten que “fins ara s’han fet moltes fires del llibre, però cap d’elles amb una temàtica entorn del marxisme”. En total s’aplegaran una dotzena d’estands al recinte fabril des de les 10:30 hores del matí fins a les 20:30 hores del vespre i s’oferirà servei de restauració. Entre altres conferències, destaca la que duran a terme Docktori Frashëri i Juan Mesana sobre l’Albania Socialista. País “referent” per als membres de la Universidad Obrera, perquè “va ser l’únic Estat que va continuar adoptant importants mesures socials i econòmiques”, després de la caiguda d’altres règims.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt