El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Gegants de Sant Andreu de Palomar / Cristina Pla

Un poble de Navarra denuncia els gegants de Sant Andreu

Societat

Els pits i el tors un dels gegants de Sant Andreu no agraden a tot arreu. Tal com va publicar dimarts passat el diari d’informació de la comunitat foral navarra.com, un grup de veïns i veïnes del petit poble de Sarriguren (uns 13.000 habitants) ha denunciat públicament els gegants andreuencs. Segons recull el mitjà, “van provocar sorpresa entre les famílies que es van apropar per veure ballar i gaudir amb els gegants”.

 

En arribar la parella de coloms les famílies es van quedar estupefactes, expliquen. El periodista relata: “La parella que componia la colla” estava formada “per unes figures ‘mitològiques’ compostes pel cap d’un colom [femella] coronat i deixant en l’aire els pits, en aquest cas de la dona, i el tors en el gegant mascle”. Una imatge que segons els veïns “presenta a la dona com objecte”. I no només això; també “ofèn als cristians”. El digital ja avança que els veïns “demanaran explicacions a l’alcalde”.

De fet, el Govern del poble navarrès ja s’ha pronunciat al respecte.

Fotografia | Gegants de Sant Andreu de Palomar / Cristina Pla

Tags:

6 Comentaris

 1. Bon dia
  Ens agradaria poder comentar aquesta noticia amb vosaltres i puntualitzar alguns aspectes no del tot exactes i que un cop publicats poden portar a interpretacions equivoques
  Moltes gracies
  Maurici Arias
  President GTGGSA

 2. Encuentro muy bien al tal como son los gegants de Sant Andreu, y creo que ni los navarros ni nadie que no sea nuestro barrio, tiene nada que decir al respecto, por tanto que se preocupen de su comunidad y que nos dejen tranquilos, que nosotros no nos metemos ni criticamos lo que hacen los demas.

 3. Al final y en la época que vivimos, la hipocresía de las personas, es increíble,a mi me parece magnífico que la paloma exsiva unos senos tan preciosos, como mujer, me encanta. SALUDOS.

 4. M’encanta. Els gegants mostren el tors nu tant de la dona com del home, però només en el cas de la dona està sent presentada com objecte? Impressionant.

 5. No crec que tinguem cap necessitat d’anar a casa de qui no ens respecta, per tant, a casa fem allò que creiem que es normal, amb respecte i civisme. Fins i tot els trobo molt adequats per respecte a la igualtat de gènere.

 6. Com diuen els castellans: “para gustos, los colores”. Ara bé, que s’ofenguin per dos ninots grans (gegants), nus i iguals. Que s’ho facin mirar.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt