El diari independent de Sant Andreu de Palomar

fotografia-rei-felipe-vi-quemandose-editada-david-garcia-mateu

L’Ajuntament dóna suport al conseller que va cremar fotocòpies del rei

Política

El Consell Plenari de l’Ajuntament de Sant Andreu ha aprovat amb els 2/3 de la cambra la declaració institucional de suport al conseller de la CUP – Capgirem Barcelona, Ivan Altimira, i les altres quatre persones detingudes que són investigades per un suposat delicte d’Injúries a la Corona. La declaració, presentada per la mateixa CUP, ha comptat amb els suports de Sant Andreu en Comú, CiU, el PSC i ERC. En la lectura de la declaració, Ciutadans ha marxat del plenari.

 

El text expressa el seu suport al conseller i denuncia “l’escassa qualitat democràtica d’un Estat que en fa ús partidista de les institucions judicials i emet judicis polítics contra representants democràtics”. Altimira ja es va negar a declarar davant l’Audiència Nacional, perquè “no reconeixia la legitimitat del tribunal per jutjar la voluntat del poble català”.

L’Ajuntament considera que la crema de fotografies del rei Felip VI forma part del dret de llibertat d’expressió i d’opinió. Per aquest motiu, enviarà una carta de protesta al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i a l’Audiència Nacional demanant que arxivin la causa contra Ivan Altimira i la resta dels investigats.

La declaració es va poder tirar endavant gràcies al suport d’ERC, el PSC, CiU i Sant Andreu en Comú. Ciutadans, el partit més disconforme amb el contingut de la carta, va marxar de la sala del plenari abans de la seva lectura. I no només els seus dos consellers, Jordi Obón i Marcos Rodríguez. Aquests ho van fer liderats per la seva regidora adscrita, Carina Mejías, i algunes persones del públic afins a la formació taronja.

Al principi del plenari el conseller cupaire i la líder de Ciutadans ja van tenir un foc creuat de comentaris incisius. Mejías va demanar a la presidenta del Districte, Montse Benedí, que ajustés les intervencions dels consellers a l’ordre del dia i “no als seus problemes personals i amb la justícia”. Una petició a la qual Benedí va respondre que la cambra “preferia” la “llibertat d’expressió”. Seguidament, els comentaris creuats entre Altimira i Mejías van continuar fins que la formació d’aquesta última va marxar momentàniament durant la lectura de la declaració institucional. Mentre marxaven Altimira els va enviar “besis”.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt