El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La nova plaça del Sot dels Paletes s’obre a les famílies

Societat

Després de mesos d’obres, aquest abril la plaça del Sot dels Paletes ha reobert a les famílies de Sant Andreu. El nou espai de jocs ara és 100% accessible a totes les persones, és molt més transitable pels seus quatre cantons, s’ha millorat la vegetació i compta amb més jocs per als més petits.

 

Cal recordar que aquesta plaça era una de les darreres a no ser accessible per a tota la ciutadania, a conseqüència de l’esglaó de 15 centímetres que l’envoltava i que feia més de cinc anys que es reclamava suprimir. La reforma, per tant, ha permès que ara l’àrea de jocs sigui totalment accessible, després que s’hagi permeabilitzat l’interior de l’espai i s’hagin eliminat totes les barreres.

Les obres també han permès aprofitar millor els arbres existents i s’han introduït noves espècies per afavorir la integració de tota la plaça en el seu entorn, expliquen des de l’Ajuntament. Pel que fa a la geometria de l’espai, aquesta s’ha decidit mantenir, encara que el mobiliari urbà s’ha ampliat, renovat i els jocs infantils s’han ubicat preferentment a la cantonada que desemboca al carrer d’en Paixalet, per tal de distanciar els infants de la circulació dels vehicles.

En un futur es preveu executar una segona fase. Aquesta haurà de donar continuïtat a l’obra fins al parc que queda darrere de l’església, però encara no s’ha fet públic cap calendari d’actuacions.

Les obres les ha executat l’empresa Construcciones Fertres per 569.000 euros (IVA inclòs).

Fotografia | Districte de Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt