El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Rosa-Luxemburg tornarà als escenaris de la mà de La Lírica

Cultura

Retorn fugaç. La companyia Rosa-Luxemburg tornarà a pujar sobre els escenaris sis anys després que decidís “desactivar-se” per sempre. Un retorn que es produirà de forma inèdita pel tancament de la 19a edició del Fica’t al SAT!, de la mà de La Lírica de Sant Andreu. L’objectiu: recuperar les emocions de l’òpera rock ‘Classe mitjana’. Una peça en directe i amb una actuació teatralitzada que el públic només podrà experimentar en primera persona aquest proper divendres 13 de maig a les 21 hores. Tot plegat, sota la direcció musical de Laia Montolan i la batuta de Marc Calvo, Pol Fuentes i Iban Rodríguez.

 

Deu anys després de la seva publicació, el disc ‘Classe mitjana’ ha quedat com l’obra conceptual més rellevant de la banda de synth rock. Una novel·la musical que narra les conseqüències de la gran crisi socioeconòmica del 2008, acompanyada d’una profunda crisi de valors i de la consegüent falta d’expectatives de futur de la joventut. Una dècada després de la seva estrena, el context en què conviuen les noves generacions no és pas diferent: la crisi de la pandèmia, els conflictes bèl·lics, l’emergència climàtica i la precarietat cronificada són ítems que semblen no voler desaparèixer.

Però… per què els components de Rosa-Luxemburg han decidit tornar a retrobar-se i treballar conjuntament amb La Lírica? “Curiosament, vaig entrar a La Lírica de Sant Andreu quan l’activitat de Rosa-Luxemburg es va aturar, perquè necessitava seguir als escenaris, encara que fos d’una forma diferent”, exposa el líder de la banda, Pol Fuentes. Un vincle que començaria amb la representació d’Els Miserables i que s’ha perllongat fins avui dia, moment en el qual el dos camins vitals de Fuentes s’han retrobat: “La idea de recuperar la banda i treballar amb La Lírica neix durant el confinament, quan TV3 reprograma el concert que vam fer al Palau de la Música; arran d’això els del grup ens vam reunir amb els companys del grup de teatre i va sortir aquesta idea boja: tornar a fer l’espectacle plegats”.

Després de dos anys del sorgiment de la idea i amb la confiança de l’equip del SAT! com a combustible, finalment el projecte veurà la llum en una nit molt especial per músics i actors: “Ara mateix només tenim al cap que l’espectacle surti bé i que la gent el gaudeixi molt; serà un gran moment per connectar amb el present i ser conscients que el que puguem viure aquella nit serà una cosa única a la vida”, confessa.

De fet, Fuentes no amaga la il·lusió que li faria fer l’actuació de divendres una segona nit, una tercera o, fins i tot, recuperar novament l’activitat del grup, “però és una cosa que hauríem de parlar i decidir tots quatre”, contraposa. Tanmateix, l’artista assegura que la retrobada amb els companys no podria haver sigut millor: “Després de tants anys, tothom ha fet la seva evolució personal i ara tots som pares, per exemple. No obstant això, al llarg d’aquests dies jo he tingut la sensació que mai havíem funcionat tan bé com a grup de música; la nostra maduració ha fet que ens estiguem complementant molt bé”, sintetitza.

Fotografia | Rosa-Luxemburg

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt