El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Piromusical de La Mercè sorprèn a tot Sant Andreu

Societat

Sorpresa majúscula. L’organització del Piromusical de La Mercè havia promès quatre espectacles de focs artificials a les quatre cantonades de Barcelona. El que ningú esperava, però, és que des de Sant Andreu de Palomar es pogués gaudir d’una manera tan propera i íntima.

 

El Parc de Can Dragó ha sigut l’escenari escollit des d’on enlairar, amb música i molta llum, el punt final d’unes atípiques festes de La Mercè. Un espai que ha permès que una gran majoria de veïns pogués gaudir dels focs de la manera més íntima, des de finestres, balcons i terrasses de casa seva, mentre que en directe seguien la música retransmesa per TV3.

Jordi Bonet, d’Oído, i Jordi Turtós, programador de la Mercè Música, han triat una banda sonora pensada per retre homenatge als barcelonins més grans i savis, els ciutadans i les ciutadanes que tenen 60, 70, 80 anys o més, que precisament ha sigut el col·lectiu més castigat per la crisi sanitària de la COVID-19.

Per aquest motiu, han sonat tot de músiques populars en una tria, divertida i delicada, de temes populars que han traslladat als espectadors fins als anys quaranta, cinquanta o seixanta. El Piromusical s’ha dividit en tres blocs, plens d’unes músiques que tothom coneix, i que han volgut ser tot una delícia per a tots aquells que les van ballar de joves. Pel que fa la pòlvora, aquesta ha anat a càrrec de la Pirotècnia Igual.

Enguany els focs han tingut més alçada i potència que mai, per tal de ser visibles des d’una gran part de Barcelona. Tot plegat, per adaptar-los a les exigències que implica la convivència amb la COVID-19, sense oblidar les essències de la festa.

Fotografia | El Piromusical, vist des de la plaça del Mercadal // SONIA REDONDO

2 Comentaris

  1. A mi també m’agradaria que a partir d’ara els focs de la mercè els fessin a tots els barris per igual. Em vaig emocionar molt al veure que podia gaudir del espectacle a Sant Sandreu. Gràcies a qui se li va acudir aquesta idea. Felicitats!!!

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt