El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Bus TMB

TMB publica l’ocupació de metro i autobusos per evitar aglomeracions

Societat

Arran l’entrada a la Fase 1, TMB ha posat a disposició dels veïns un aplicatiu que mostra indicadors de l’ocupació mitjana estimada per línia, sentit, estació i franja horària per al metro; i per línia, sentit i franja horària per al bus, a partir de les dades recollides els últims dies. Una informació que ja està a l’abast de l’usuari amb l’objectiu de facilitar la planificació del viatge i evitar aglomeracions.

Banner Ajuntament 300x250
 

D’aquesta manera els viatgers poden saber amb antelació l’espai disponible en cada itinerari i poden prendre decisions sobre els millors horaris i recorreguts dels desplaçaments que hagin de fer. El nivell d’ocupació és una estimació que es calcula a partir de les dades de passatge dels dies anteriors i es va actualitzant sempre amb la informació més recent. La posada a disposició del públic s’inscriu en el context de les mesures preventives de la COVID-19, com una eina per escollir els horaris i les rutes menys congestionades.

Seleccionant el sentit, l’hora i el dia, apareix una columna nova i, de manera molt visual, es mostra un esquema d’un vagó amb cinc figures que representen el volum d’ocupació a mesura que es van ombrejant segons si hi ha menys o més passatge. Els nivells d’ocupació són: molt baixa, baixa, mitjana, alta i molt alta. TMB també recorda l’obligació de viatjar amb mascareta al transport públic.

Les xarxes de metro i autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han experimentat un increment d’afluència d’usuaris des de dilluns, coincidint amb el canvi de fase, de la 0 a la 1, en el procés de desconfinament. Fins divendres passat, la xarxa de metro va registrar 1,76 milions d’entrades, el 27% més que en els mateixos dies de la setmana anterior, mentre que la xarxa de bus va marcar un registre de 905.000 validacions, amb una pujada del 30,5%.

El registre màxim des de l’inici de l’emergència sanitària es va assolir divendres 29 de maig, amb 554.800 viatges, dels quals 370.800 al metro (-74,4% respecte d’un dia equiparable de l’any anterior) i 184.000 als autobusos (-75,8%), segons el recompte provisional. Durant la crisi, el dia que el metro va registrar un menor nombre de passatgers va ser el 2 d’abril, amb 105.918 validacions (-92,5% respecte l’any anterior), i els autobusos el 3 d’abril, amb 36.548 viatges (-95% comparat amb un dia similar del 2019).

Fotografia | TMB

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt