El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els propietaris de la Clínica Sant Jordi envien als professionals de vacances

Societat

L’empresa que a l’abril de l’any passat va comprar la Clínica Sant Jordi a la família Cararach, HM Hospitales, ha emès una circular entre els seus treballadors on els prega que es demanin vacances en plena crisi pel coronavirus. Així ho ha avançat en exclusiva eldiario.es, mitjà que publica la carta íntegra dirigida als professionals. La idea clau: reduir la despesa en nòmines i indirectament, serveis, mitjançant vacances, excedències voluntàries i jornades reduïdes del personal.

 

Segons l’encapçalament de la missiva, aquesta va dirigida a tots aquells professionals sanitaris que, a priori, “no estan a la primera línia d’aquesta guerra al COVID-19″. Tal com consta, es tractaria de donar un cop de mà a l’empresa i que només quedi en actiu “la gent absolutament necessària per poder donar cobertura a l’activitat existents en els serveis que realment són precisos”. “Encara que ens agradaria poder fer molt més, ens ha tocat quedar-nos en la rereguarda i col·laborar d’unes altres maneres possibles”, al·ludeixen sense arribar a esgrimir motius econòmics.

De fet, des de l’empresa privada insisteixen als treballadors a què “posin el seu granet de sorra” i marxin “de vacances de forma rotatòria”, s’acullin a “permisos o suspensions de feina i sou, períodes d’excedència temporals”, o es redueixin o distribueixin la jornada de forma “irregular” amb la idea de recuperar hores més endavant. “És imprescindible” per “organitzar adequadament els recursos que disposem”, subratllen des de la direcció d’HM Hospitales.

Circular d’HM Hospitales publicada per eldiario.es

La companyia té a tot l’Estat 1.500 llits, un centenar de quiròfans i al 2018 va facturar 415 milions d’euros. Segons ha pogut saber Nósdiario, a l’Hospital Policínic La Rosaleda de Santiago de Compostel·la fins i tot s’ha començat a acomiadar a treballadors. O, segons l’empresa, “a no renovar els contractes temporals”. Pel que fa a la Clínica Sant Jordi, aquest mitjà de comunicació ja ha començat a investigar si també s’han produït rescissions de contractes, encara que la pandemia del coronavirus afecti, dia rere dia, a més població.

2 Comentaris

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt